Groblje "Bare"
0

Toplim riječima prijatelji se oprostili od Vladimira Bilića

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U Komemorativnom centru gradskog groblja "Bare" danas je upriličena komemoracija u povodu smrti Vladimira Bilića, direktora Televizije BiH.

Biranim riječima, punim topline, od Bilića su se danas oprostile njegove kolege i prijatelji Belmin Karamehmedović, Gabriel Vukadin i Esad Cerović.

Oni su kazali da je Vladimir Bilić bio borac za principe novinarstva kao profesije, te istaknuli njegovu predanost poslu i osjećaj za timski rad. Njegovim sinovima poručili su da budu ponosni na svog oca, te da će u kolegama i prijateljima Vladimira Bilića uvijek imati podršku.

Vladimir Bilić sahranjen je danas na gradskom groblju "Bare", a ispraćen je uz zvuke tambura. Komemorativnom skupu i sahrani prisustvovali su i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.

Vladimir Bilić rođen je 1953. godine u Sarajevu. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i medijski menadžer. U bogatoj profesionalnoj karijeri obavljao je i dužnost generalnog direktora i člana Prelazne uprave RTV-a FBiH, direktora vijesti i programa TV OBN i direktora programa FTV. Bio je i dopisnik iz Sarajeva Radio France Internationala i Voice of America, član IMC - nezavisne komisije za medije i predavač na Novinarskoj školi "Media plan".