Neprimjerena i jeziva
2

Fanovi "Prijatelja" traže da se jedna scena izbriše, smatraju da je predvidjela smrt Matthewa Perrya

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Fanovi kultnih "Prijatelja" traže da se izbriše jedna scena iz serije, koju smatraju jezivom nakon smrti Matthewa Perryja.

Nakon smrti Matthewa Perryja na društvenim mrežama ponovo su se počeli dijeliti isječci iz epizoda "Prijatelja", a jedan je posebno privukao pažnju njegovih fanova.

Naime, u petoj epizodi sedme sezone pod nazivom "The One With The Engagenment Picture", gdje Chandler Bing (Matthew Perry) odlazi na profesionalno fotografisanje sa svojom zaručnicom Monicom Geller (Courtney Cox).

@hypsy217 #matthewperry #friends #chandlerbingdead #matthewperrydead #matman #matthewperrybatman #batman #batmanperry #batthewperry #mattman #chandlerbing #matthewperrydrowning ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

U pomenutoj sceni, Monica pozira dok Chandler pokušava da izgleda prirodno. Međutim, to mu ne uspijeva i Monica ga pokušava nasmijati, kako bi izgledao spontan na fotografijama. Ona ga u jednom trenutku upita šta mu je s licem i zašto se čudno smije.

"Ova fotografijaa bi trebala reći da su se Geller i Bing vjenčali, a ne lokalna žena spašava morona koji se davi", rekla je.

Scena nakon toga uključuje nasmijanog fotografa, kojem Monica odgovori da se ne smije Chandleru jer je on njen "moron koji se davi".

@itswizkhalifa RIP Chandler Bing / Matthew Perry #chandlerbing #ripchandlerbing #matthewperry #ripmatthewperry #friendsreunion ♬ original sound - GHOST

Budući da se Matthew Perry utopio u svom jacuzziju, fanovi smatraju da je ova scena neprimjerena i jeziva.

"Može li ova scena biti jezivija", "Sada moraju izbaciti ovu scenu", "Ova scena više nikada neće biti gledana na isti način, barem ja ne mogu", "Ovo je čudno", "Strašno", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

No, interesantno je da to nije jedina scena u kojoj se spominje njegova smrt. Naime, u osmoj epizodi devete sezone u kojoj Monica Geller upozorava svoje prijatelje da budu opreznim s njenim skupocijenim kineskim setom za jelo, na šta Chandler odgovara kako će on (kao njen suprug u seriji) biti prvi koji će umrijeti od ekipe.