Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koja je ekonomska cijena 5,6,7 KM/m^2. Dosta nam je javnih preduzeca u kojima ima 300% vise zaposlenih. I gradani trebaju platiti ne za usluge ne za plate zaposleni koji ne rade nista.
Ma šta kažeš Ljubuškiću....Koje neovisno stručno tijelo, ko je to u BiH još neovisan...Sve "neovisne revizorske" kuće, pišu onako kako se naruči...Niste se oglašavali dok ste godinama dijeli Bajramluke po 300KM... što vam plaće na svim nivoima nadvisuju obim i odgovornost posla... Tehnološke gubitke toplote zanemarujete, građanima ispostavljate fakture nerada i javašluka... Jeste li ikada umanjili i jedan račun zbog povoljne sezone...Jeste li ikada nešto uštedjeli i akumulirali sredstva za nepovoljne sezone, modernizaciju, kalorimetrizaciju... Sve što dobijete spiskate u plate i rasipate nepotrebnim nabavkama.... Onda na jasle kantona da ustupi grantove....Čuj imaju oni analizu neovisnog tijela.... Pa i mi možemo da pročitamo kolike su cijene grijanja, način naplate i vrste usluge u Zagrebu, BGD, Ljubljani... Za grijanje stančića od 60-tak kvm treba vama davati 10% BH prosječne plate tokom cijele godine......
Najbolje šutit, trpit i ne talasat...a oni nek nas k.araju decenijama
53000 korisnika prosjek 100 km mjesečno opljačkanog novca je 5 300 000 km puta 12 mjeseci je 63 600 000km ...i još dodati 15 posto ali im je i to malo kad nije halal novac što pljačkaju ,ne plati idemo na sud koji samo uplatnicu daje sa nekakvim kamatama troškovima suda.nema ne želim da me toplane griju MORAŠ da placas nema ni imaš li za hranu samo plati.
...kako ovi gmazovi ostavljaju sluzav trag od fotelje do fotelje nekakvih kabineta. jbt, pa nije kabinet direktora dženeral motorsa.
marš bagro nesposobno....cijena je i previše za uslugu koja se dobija. Nisu korisnici koji redovno izmiruju svoje obaveze krivi za vašu nesposobnost i kriminal.
U decembru 2007. godine gorivo bilo 2,05 KM/l, a danas 1,91 KM/l. I onda ovaj SDP-ov junoš kojeg su uhljebili u JP kaže "nije vršeno usklađivanje cijene centralnog grijanja sa rastom cijene energenata od 2007.godine". I plin se otprilike kretao u smjeru ostalih energenata uz manja odstupanja. Ovo povećanje je napravljeno da bi od onih koji plaćaju bilo namireno ono što ne mogu i ne znaju da naplate od onih koji ne plaćaju.
Dabogda vam dva metra bez geomtera bilo isplativo sve vam *ebem.
Neka poskupe 100% ali isto tako neka omoguce da se ljudi iskljuce iz njihovog sistema pljackanja a ne ako se neko iskljuci daj mu 40%posto naplati..
Sef kabineta toplana? Kabinet? Kolika je plata sefa kabineta? Koliko kabinet ima clanova, kolike su im plate? Toplane trebaju hitnu reorganizaciju i ukidanje neproduktivnih radnih mjesta pa onda mogu pricati o ekonomskoj cijeni.
Ovo nam I treba kad smo ovce u toru.