Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slazem se da usluga nije na nivo,takoder istog sam stava za bespravnu gradnju, ne nastojim da branim toplane uopce. Nije ni kod mene grijanje dobro, ali sam ustanovio da mi je veci problem stolarija jer puse sa svih strana prozora. Samo recimo prostor kao stepeniste haustora su zajednicke prostorije. Niko nece uci u stan da iskljuci grijanje. Sta bi bilo da ne placaju elektricnu energiju ? Naravno iskljucenje, a kako poboljsati kvalitet usluga kada potrazuju 60 miliona. Bezobrazluk je takoder ratni dug, ko je to grijao u ratu ? Ipak mislim, ko god da dodje u novu sredinu nek se on privikava njoj a ne sredina njemu.
Ma ja neka oni zatvaraju grijanje.. 10 godina poslije rata bilo mi je 14 C u stanu zimi zato i nisam htjela platiti.Dosli da izmjere temperaturu i njima je to bila idealna temperatura u stanu!!! Zadnje 3 godine gospoda su uspjela procistiti cijevi i pocelo je grijanje kao i moje placanje istog. I zbog njihovog ne rada ispao je problem oko duga. BRAVO ZA MONOPOL !!! A kad odete do Toplana morate sa haman vratarom razgovarati jer su se \"GOSPODA\" na vrhu ogradila da ne bi morali građanstvo slušati i ispravljati svoje pogreske zbog cega duga i imaju. I još veći paradoks morate placati 40% mjesecnog iznosa racuna za grijanje jer imate instalisane kapacitete iako iste ne koristite!! Ne treba im nista placati lopovi jedni!!!!
I u ratu su nam četnici isključivali vodu struju i gas.
Izgleda da su najveći kompleksaši ovi koji ne žive u stanovima i koji su svoje kuće izgradili po okolnim brdima bez ikakvih dozvola pa ih sada besplatno legalizuju.Ali to nije važno tema je o TOPLANAMA firmi koja pljačka stanovništvo već više od 35 godina.Sa kojim pravom uopšte smiju ulaziti u haustore i iskljućivati ljudima grijanje kada je unutar haustora sve privatno vlasništvo.Dali iko prati koliko godišnje toplane utroše goriva za grijanje a koliko ukradu.Zašto je grijanje u vremenu od osam pa do 19 sati veoma loše.Koliko ušteda imaju ove zadnje godine koje su bile nadprosjećno tople.Mislim da bi se tužilaštvo i finansijska policija imala sa ćime zabaviti ukoliko bi poćeli kontrolisati poslovanje ovog preduzeća.Sa kojim pravom mogu nekom iskljućiti grijanje u sred zime a na sudu se godinama vodi postupak između nezadovoljnih potrošaća i davaoca usluge.Sva ova iskljućenja su nezakonita i neko bi za to trebao odgovarati.Po zakonu ni vodu vam niko nesmije iskljućiti.
Krajnje je vrijeme i bilo, a ne da se oni koji placaju osjecaju glupo radi toga sto placaju. Jer oni koji ne placaju kazu: \" Sto si glup sto placas, ja ne placam nemogu mi nista\", ali malo sutra ima i zatezna kamata a isto tako i zaplijena imovine. A ovaj \"El Bosnjo\", stvarno ima lijep stav kad gledas sa njegove strane gledista, ali uvijek postoji vise strana gledista pa tako da su ti koji su dosli u Sarajevo branili svoja ognjista onda nebi bili raseljeni. Mozda bas radi toga i jeste ovakvo stanje u Sarajevu, mahom ti sto su dosli tokom rata ne placaju grijanje, a da ne pricam da su u pojedinim naseljima bacali smece kroz prozor pa makar i sa 13-tog sprata. A i ovaj sto se potpisuje ko Sarajlija malo pretjeruje, nije tebi Tito nista napravio zapamti to, svi su placali izgradnju stanova a samo pojedini dobivali stanove. U ostalom da je Juga bila toliko dobra ne bi propala.
kakve veze ima koja će vlast biti ...ono što se konzumira to se mora i platiti ako telefoniraš plaćaš ako upališ bojler i šporet plaćaš ako se griješ na bilo šta plaćaš ne znam u čemu je problem... od kud to da sve bude džaba .. pa nema džabe ni u stare babe
potpisujem!svaka cast;koliko je hiljada sarajlija pobjeglo i spasilo svoju guzicu dok je sarajevo bilo opkoljeno a dosli su ga odbranit nesarajlije rodjenjem;danas pljuju po njima debelo ,puni prara sarajlije dijasporci i sarajevo ono ovo,stanovi su im ocuvani,dodju na odmor i vrate se svojem komforu o zapadu a sarajlije oni koji su odbrnili ovaj grad prezivljavaju i crkavaju od hladnoce?samo kad viids kako dijaspora lobira za ukidanje viza bih-i onda znas sta je i kako je.
For my friend Sarjalija Da li ti je bilo sigurno kada su te ti sto ti smrde branili tvoje Sarjevo i tvoj dom od tih tvojih komsija ? Da li znas koliko je nasih mladih momaka sa drughih dijelova Bosne poginulo za to tvoje Sarajevo? I sada bih zelio ta ti se tvoje stare komsije vrate posto su vise civilizovani nego tvoji branitelji? Sramota i jako zalosno.Mora da si srbin kad tako pricas,obrati se onim majkama sto su izgubile svoje sinove radi nezahvalnih kretena kao sto si ti.
hehehehe, NEMA VISE !!! DOSTA JE BILO DJABANE I GUZOVACE. RADIT,.... ZARADIT,....PLATIT !!!! JEDNOM SE MORATE NAUCITI CIVILIZACIJI
neko vec rece, kad smo trazili da se iskljuci grijanje do postavljanja mjeraca, rekli su ne moze se iskljuciti :) a sad kad im je voda dosla do grla, sad se moze iskljuciti, koji su to BANDITI ! i fol se nesto treba placati i tokom ljetnih mjeseci :) joj cirkusa, sad nek iskljuce, a ako hoce ikada dinara da vide nek postave mjerace, nek se uradi neka statistika koliko je ko trosio godisnje po novom, pa nek se onda reviziraju svi ti PAUSALNI-POUHALNI racuni i onda da izvadimo k.i.t.e i da vidimo cija je veca ! BANDO BANDITSKA, ne pada novac s neba, niti raste na drvecu !
@ zepa molim Te budi konkretniji u vezi navoda ovog zakona o zaštiti potrošaća na koji se to clan u ovom odnosi da ne big se gledalo sve dugo je. Hvala velika uz pozdrav.
Igra je genijalna, priključite se i zaigrajte, pomozite eBiH da postane najjaca sila u virtualnom svijetu! http://www.erepublik.com/en/referrer/dzejs (pratite uputstva koja dobijete u poruci od Ureda Dobrodošlice i meni se javite ako vam treba neka pomoć)
pa bogami neka drzava plati nista ne rade nije narod kriv sto nema para svak bi radio da ima gdje istjerajte majmune sa vlasti glasajte na izborima za mlade perspektivne ljude a ne za ovu jednu te istu postavu koji samo misle kako ce sebi nagrnuti fala bogu kada ne zivim tamo jer vidim kako bi se proveo napravili su bijedu od naroda vecu nego je ikada bila i bice sve vise i vise samo narod moze da promijeni situaciju slozno i zajedno pate vas po svim pitanjima svugdje u civilizovanim drzavama narod zivi i ima bar da jede i da se ne smrzava a u bosni obrnuto a hocete nekud u evropu sta ce vam evropa pokopat ce vas bicete sluge njihove za nista poklopit ce vas i dok se osvjestite gotovi ste evropa nas je pobila samim tim sto su nam svezali ruke da se nemozemo braniti 92 evropa je odgovorna za sve lose sto smo prozivili a vi hocete evropu izvolite pa evropa je genocid nagradila evropa mrzi muslimane ,a nasi politicari samo sjede i prde po skupstini iskljucite njima grijanje.
Nediraj :))) To mi je generacija!
možda si rođena 70 i neke ali sigurno u dimijama i umjesto kupatila koristiš ibrik.