BiH
199

Titula za Vernesu Krišto, bivšu manekenku koju je bolest prikovala za kolica

Piše: E. Mehić
Foto: E. M./Klix.ba
Vernesa i Atalanta (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zeničanka Vernesa Krišto dobitnica je prve počasne titule Miss universal peace and humanity koja je joj danas uručena u Family centru Ekran.

Titulu joj je uručila Miss autosporta 2014. godine, Albanka Atalanta Kercyku.

Ideja o dodjeli počasne titule Miss krenula je od modnog kreatora Nijaza Kovača alias Dijaz Kova, a odziv Kercykuve i Aleksandra Rajkova, vlasnika licence za International Miss Automoto Sporta, je pokazatelj da Vernesa i danas uživa podršku velikih ljudi iz svijeta mode.

Vernesa je bila jedna od najboljih zeničkih manekenki, ali već nekoliko godina vodi bitku sa bolešću koja ju je zakovala za invalidska kolica. Ona je istakla da joj je velika čast što je danas dobila ovu počasnu titulu.

"Ova titula je prvi put sada dodijeljena meni kao počasnoj Miss universal peace and humanity na inicijativu kreatora Diaza Kove, a nadamo se da će se ta tradicija nastaviti, pa da se svake godine osim Miss universal peace and humanity bira i počasna Miss. Ja sam baš iznenađena, sretna i zahvalna, kako gospodinu Diazu, tako i ostalim učesnicima u ovom događaju i nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati", kazala je Krišto, koju šira javnost poznaje po djevojačkom prezimenu Osmanbegović.

Modni kreator Nijaz Kovač je obećao kako će na predstojećem izboru misice za mir i humanost na Kipru dizajnirati torbu u obliku krune koja će biti uručena pobjednici, a da će replike krune prodavati tako da 50 posto prihoda od prodaje bude uplaćeno na Vernesin račun kako bi nastavila sa liječenjem.