Humanitarne akcije
1

Vernesa Osmanbegović napravila prve korake, pomozimo da potpuno ozdravi

Klix.ba
Vernesa Osmanbegović
Vernesa Osmanbegović
Mlada Zeničanka Vernesa Osmanbegović već pet godina se bori kako bi ponovo stala na svoje noge i prohodala.
Prije pet godina ovoj 24-godišnjoj djevojci je dijagnosticirano teško oboljenje kičme. Imala je dvije operacije u Tuzli i jednu Pečuju u Mađarskoj što joj je pomoglo, ali zbog dugotrajnog ležanja mišići su joj atrofirali i završila je u invalidskim kolicima.

Od tada radi na oporavku. Trenutno se nalazi u Atomskoj banji u Gornjoj Trepči u Srbiji i dobro napreduje. No novca ima za njen boravak do augusta što nije dovoljno za njen potpuni oporavak.

"Napredak ide odlično. Moja doktorica i moji terapeuti su jako zadovoljni i iznenađeni kako brzo napredujem.U Atomskoj banji sam tri mjeseca i već hodam s visokom hodalicom, a počinjem i da hodam pomalo sama. Sredstava imam za sada da budem do augusta ali dalje ne znamo šta i kako. Nadamo da ćemo moći skupiti i ostatak da se oporavim do kraja i da stanem na noge", izjavila je mlada Vernesa za Klix.ba.

Zeničani i dalje podržavaju Vernesu te su organizovali još jednu humanitarnu akciju. Događaj će biti održan 7. juna u ljetnoj bašti "Kod Bate i Islama" s početkom u 21 sat. Učestvuju Nemoguće vruća, te Nina & LoverDose. Cijena ulaznice je 3 KM.

Podsjetimo da Vernesi možete pomoći i uplatama na žiroračun:

Raiffeisen Bank Žiroračun banke: 1610550000000032

Broj štednog računa: 09550183086 (na ime Vernesa Osmanbegović) Devizni račun: 195509269-5 IBAN: BA391612550002147415 SWIFT: RZBABA2S (na ime Munevera Osmanbegović)

Pomozimo Vernesi da se potpuno oporavi i počne živjeti svoje snove.