Pod istim krovom
0
Svođenje računa
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OPET SAM GLUP!
a ja hocu da budem pilot rrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
@Praetorian - Morat ću te razočarati, rođen u BiH, grad Sarajevo, općina centar. Studiram u Sarajevu, imam namjeru upisati magisterij, pa čak i doktorat. Žao mi je, tvoja teza da smo mi neobrazovani degenerici pada u vodu. Mnogo vjernika su naučnici, doktori nauka, akademici i visoko obrazovani ljudi. To su (bolne) činjenice. @Vrhbosna - Ništa nemam protiv svega toga, neka svako radi šta hoće, ali bila je riječ o nečem drugom, možda nisi razumio moju malenkost. Što se tiče vjerskih vođa jel stvarno ti očekuješ da oni prave/edukuju \"ekonomiste,ljekare skole,ambulante i fabrike\"? Mislim, ono.. ne kontam? Šta?! Vjerske vođe su vjerske vođe. Isto, stvarno ne mogu da razumijem zašto nekome smeta količina džamija/crkvi/sinagoga? Isto tako, nikako ne mogu da povežem džamije i fabrike. Pojasnite. Hvala!
nevjerujem da se neko stidi svog imena a ni kulture i religije svojih roditelja, a za Titovim vremenom lijem krokodilske suze, jednostavno jer narod nije trazio hranu po kontejnerima kao danas dok poglavica gradi dvore na Kovacima. jedenje ili nejedenje mrtvih zivotinja je privatna stvar,u cemu je fazon sto neko jede a neko ne jede svinjetinu ili piletinu,vegetarijanci nejedu nikako meso.Psovanje je privatna stvar dok nije upucena nekome licno ili na stetu drugoga,isto tako ispijanje alkohola. Kritika je normalna stvar pa tako i kritika religije jer je sveprisutna u javnome zivotu koji se tice svih nas. pa ako mislim da religija djeluje na moju stetu imam pravo da kazem svoje misljenje.To sto se neko u tolikoj mjeri indentificira sa religijom pa se nadje uvrijedjen/a je stvar za psihijatra.Sto se tice vjerskih lidera idzamija/crkvi licno bih zelio vise ekonomista,ljekara skola,ambulanti i fabrika. E sad ako neko ima vecu potrebu da se plaze po zemlji i da kleci pred totemom =psihijatar
Bravo Buricu,neosvrci se na ove \"bozije cuvare\" I ove sto po sedzdi padaju I cekaju pomoc od vise sile. Dobro je sto jos uvijek ima onih koji kriminalce iz vlasti I vjerskih ustanova nazivaju pravim imenom koje im I dolikuje. Tesko cemo uspijeti civilizirati ove nase nove sugradjane porijelom iz susjednih istocnih zemalja jer su po stepenu primitivizma jednaki sa ovima sa Pala ,Rogatice i ostalih brdskih podrucija.
nastavak je bio, ali obrisan od administracije SA-X, tj, komunističkog repa.
Gospodo \"intelektualci\" tj. komunistički repovi. Ako želite da se sa vama priča na \"intelektualnom\" nivou, od strane nas glupih i zaglupljenih vjernika, žao nam je... očito nismo na istom komunikacijskom levelu. Vi patite. Puštate gorke suze za Josipom Brozom i \"idealnom\" državom, \"hrabrom\" policijom i \"strogom\" UDBOM. Vaš stid muslimanskog imena ste u komunizmu pravdali postupcima tipa: aktivnim prejedanjem krmećeg mesa, opijanje izvan granica normalnog, psovanjem, negiranjem, ismijavanjem i nipodaštavanjem svega što je sveto za vjernike itd. Ukratko rečeno, bili ste u preteči ostalih naroda, srba, hrvata itd., time što se \"vrištali\" na sav glas kako de facto sami sebe mrzite jer imate muslimanska imena. Ofkors, deklariranje samih vas je bilo apsolutno i bezkompromisno negiranje Boga i svega vezanog za to. Mrzili ste vjerske lidere, vjernike, džamije itsl. Dođe vrijeme pa se malkice promjeniše stvari.
bravo Ahmede,svaka ti je na mjestu,ali kome pises. Odavno u Sarajevu nema sarajlija a u Bosni isto tako nema bosanaca. Ono malo intelekta je isparilo vani a ostao samo goli dosljo,(sandzak,podrinje,kosovo)jalija i kokuz vjerom ispranim mozgovima. Samo je jedan nacin borbe protiv agresivnog vjerskog fanatizma a to je otvaranjem skola i edukacijom starijeg stanovnistva bez strucne spreme kroz odgovarajuce kurseve i preseljavanje vjeronauke u vjerske ustanove jer je ocito da vjeronauk zaglupljuje
Žegaj stoku LOLO
moji su stari zivjeli u Bosoni i borili se protiv rimljana,sljedeca se generacija borila protiv slavena pa protiv krscanstva pa protiv islama pa protiv austrije pa protiv kapitalizma i nacista, komunizam nam je donio nakratko mir jer nas je oslobodio vjerske zatupljenosti i primitivizma i onda sam se ja borio i borim se protiv nacionalista a danas se borim protiv krscanstva i islama jer su totalitarne i sire mrznju prema drugacijima,DOBAR TEKST samo nastavi,reakcije primitivaca pokazuju da se prepoznaju ali se ne se ne razaznaju,nekad im napisi nesto na njima razumljivom jeziku kao npr. Pusite mi mamaru vam neobrazovanu,zatucanu,primitivnu yebo vam rejs i vladika sve musko i zensko kroz allaha i isusa.
Jel to onaj Berlin čiji je gradonačelnik deklarisana pederčina? A vidim da je i tebi Ivo Andrić isprao mozak jer si pun otrova na račun Bosanaca koji su za tebe azijati,osmanlije itd.Slušaj seronjo....Ja sam Lavlja Šapa.Moji su čukundjedovi živili u Bosni i borili se protiv Rimljana,moji su pradjedovi živili u Bosni i borili se protiv krstaša.Moji su se djedovi borili protiv komunista u 13. SS diviziji,a ja i moja djeca ćemo se boriti protiv kjafira kao što si ti i ostaviti kosti u ovoj zemlji. P.S .....mislim da je velika ironija prirode,povijesti itd. to što ljudi kao što je ovaj Burić i njemu slični,nose ovako lijepa islamska imena.
Pa lijepo od AhmeTa Burića što je dozvolio da se njegove kolumne mogu komentarisati za razliku od onog Tire i Pašovića koji stavljanjem embarga na komentare bježe od suočavanja sa svojim ultra nebulozama.
A Berlin je i mjesto najcrnje islamofobije i antisemitizma....ne, ne davno, vec...danas! Jadan pokusaj zataskavanja od ovog propalog iz Dana, Lovrenovicevog studenta.
Ahmede mogu ti samo cestitati na tvojim vrlo kvalitetnim kolmunama u kojima pises istinu o pokvarenim religioznim vodjama i mnogim njihovim primitivnim podanicima koji se skrivaju iza plastova religije. Nazalost ovo nikada - ponavljam, nikada nece biti normalna europska zemlja. Glavni razlog je samo jedan - mentalitet. Da bi se mentalitet promijenio, generacije treba da zive u uredjenom europskom drustvu. Nazalost ovdje su prevelik utjecaj ostavili Osmanlije i islamsko - azijatski mentalni sklop, a sve je to daleko od Berlina i tamosnjeg nacina zivota. Ovo ce uvijek biti poluturska ruralna zemlja s ljudima koji su strucni u svemu i gdje samo oni misle da su renesansni ljudi. U ovo se mozes uvjeriti citajuci komentare ispod tvojih kolmuna!
covjek ne pljuje po Muslimanima vec po sljamu koji se krije iza Islamske vjere. Pola vas je polupismeno i ne znate niti imate predstavu o cemu covjek pise. Zato bolje preskacite kad vidite njegove kolumen.