Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odavno ili da budem precizniji kako pratim pisanje pojedinih bh.portala nisam procitao vecu glupost,ali jos uvijek nemogu da se odlucim da li je veci kretenizam bilo objaviti ili prenijeti ovu nazovi informaciju.A evo pokusacu objasniti i zasto; Prvo;za one koji ne znaju,ovo sto radi ovaj covjek je krivicno djelo! Drugo;Godisnje u BiH gine u prosjeku 5ili 6 deminera znaci ljudi koji su obuceni i koji svaki dan rade u minskim poljima i koji znaju gdje su mine(jer imaju zapisnike o postavljenim minama)i ne rade to otprilike pa se opet desi nesreca. Trece;ovo je mozda ono sto je trebalo biti na pocetku,ne postoji regulisana socijalna i zdravstvena regulativa za one koji stradaju poslije rata ili da budem konkretniji jedno jednostavno ortopedsko pomagalo kosta barem 3000 km ukoliko se naravno desi da covjek prezivi ! Mogao bih ovako nabrajati jos stavku po stavku tri dana ali ono na sta sam posebno ostao zapanjen jeste jedna elementarna nepismenost novinara koji je napisao ovaj tekst!
Pa Srbi po Bosni masovno koriste šargiju i smatraju je svojim instrumentom,u zadnje vrijeme se Srbima iz Bosne nameće truba kao instrument za zabavu što je nemoguće Bosanski srbin i Truba nebo i zemlja. Izo svaka čast,samoo pamet u glavu,ne čačkaj mečku u pi..u.
Guslaš moj.
Ovo je bosnjama naordni instrument jer oni racunaju vrijeme od poslije Fatiha Sabljasa a prije njega se zvizdi, prije su svirali k...!!! Ahhhh...Inace, ovo im je doneseno iz azije a oni jadni misle da je njihovo.
GLE NEKI OSTATAK U SRPSKOJ,..A OVAJ DEFINITVNO NIJE SAM,NEKA GA NEK SVIRA... A STO NE POTERA NEKU MINU NA SIJELO,NEKA OPLETE ..DA IDE VLAHU NA ISTINU
Sertifikat Izo 2010 sistem. Mogo je konj od repa išćupati dlaku pa napraviti žicu za šargiju. Tako su radili prije 20000 godina.
A uuu Izo sunce ti poljubim ludo....
@Floxy, slazem se majstor je nad majstorima, al je Bosanac koji je pravoslavne vjerosipovjesti ozezi Izo!!!!
Za sve ljubitelje saza i šargije i za sve ljubitelej Bosanske pjesme sevdalinke uz saz na Youtube tražite ime RAJKO SIMEUNOVIĆ i pogledajte i poslušajte Majstora pjevača i svirača,Srbina i Bosanca.Za ovog umjetnika nemam riječi,kratko rečeno SAVRŠENSTVO. Pozdrav VELIKOM majstoru Rajku Simeunoviću i neka di dragi Bog da puno zdravalja i veselja tebi i tvojim najmilijim.
izo legenda pa ovo samo ima u zemlji bosni na brdovitom balkanu
E da ste zivi i zdravi ovo je nekad u septembru bilo na tv-u,ccc sa-x,niste puno zakasnili! Jok
Moze more mina da povadi, al\' uvijek ce biti i ostati srebrenicki krkan u dzepmeru kupljenim na stocnoj pijaci.
tito dragi, monti pajtonsi su nula za ovo...
I Zele Lipovaca koristi zice od mina kaze bolje se na njima svira...Nista cudno
ZIVJELA BOSNA I BOSANSKA ARMIJA ZIV NAM BILA INS ALLAH. TO BOLAN DA ZAPJEVAMO. VECERAJ TE MENE NE CEKAJTE...................... OPAAAAA