Vraća se zimski duh
0

Svi su ludi za Snješkom Bijelićem!

Piše: A. Panjeta
Kada smo pokrenuli mini nagradnu igru "Napravite Snješka, pošaljite fotke i osvojite nagradu", nismo ni slutili da ćemo u kratkom vremenskom roku biti doslovno zatrpani fotografijama Snješka Bijelića.

Tragajući za Snješkom Bijelićem u Sarajevu sredinom decembra konstatovali smo kako zimski duh kao da je na izdisaju, jer smo jedva našli jednog. Poslije smo od nekoliko čitalaca i čitateljica dobili fotografije njihovih Bijelića, a sve skupa nas potaklo da vas pozovemo da zajedno vratimo zimski duh i vratimo se skoro zaboravljenim zimskim radostima.

Postavili smo poziv, obećali simbolične nagrade najboljima jer ne želimo u zimski duh unositi konzumerizam, i prvi dan "akcije" u inboxu [email protected] zatekli oko 50 fotografija. Narednih dana ih je stizalo manje, ali trenutno imamo više od 70 fotografija Snješka Bijelića iz svih dijelova BiH, ali i od naših posjetilaca iz Engleske, Njemačke i fotografije još pristižu.

Energija koja se okupila oko Snješka Bijelića, fotografije nasmijanih autora koji ponosno poziraju pored svojih snježnih umjetničkih djela, i povratak zimskog duha jednostavno su nas oduševili, ali će izbor najboljih biti izuzetno težak te ćemo morati uvesti redakcijsku predselekciju, nakon koje ćemo dio fotografija poslati žiriju na ocjenjivanje.

Konkurs je otvoren do 10. januara, ali i bez toga ništa nas ne sprečava da uživamo u zimskim radostima i vratimo zimski duh. Uz ovaj tekst objavljujemo nasumično odabran dio pristiglih fotografija, a ostale ćemo, nadamo se, uspjeti postaviti do kraja konkursa. Uživajte!