Pod istim krovom
0
Sveto nepripadanje
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Buricu, svaka cast - prekrasna prica, jos ljepsa poema. Kamo srece da u ovoj zemlji ima vise ljudi koji se, na ovaj ili onaj nacin, srecu sa Herthama ovog svijeta.
Ovoliki broj neo-primitivnih komentara me upucuje samo na dvije moguce stvari: 1. Ocajni pokusaj samoizljecenja( tj. izljecenja kompleksa) kroz pokusaj stvaranja zabave putem neoprimitivizma, ili, 2. pokusaj izljecenja kompleksa kroz indirektno ispoljavanja zavisti ( tj. blacenjem svega, pogotovo onoga sto smatramo prijetnjom i onoga sto nas kontinuriano napominje da nismo uspjeli u zvotu). Samo jos kad bismo saznali koliko se puta jedna te ista osoba ponavlja ( pod razlicitim nadimcima)...
ma pusti sad to nego da se vratimo na biznis, kolko su ti ono paprike?
\"Tragedija rušenja mog djetinjstva počela je tamo podno Transilvanije: gledali smo s podsmjehom rakijske flaše na stolu u tv- studiju i zastave s rupom.\" Prekrasno receno, bas tako, tragediju rusenja nasih djetinjstava smo gledali u direktnom TV prenosu, ne shvacajuci. Divna pjesma gosp. Buricu.
Ne serite. Covijek ima najvise komentara. Citan je. A to sto se ne ponasa po vasoj matrici, odnosno sto nije zaogrnut plastom cinizma vas ipak boli. Jer time i vas baca u zonu emocija koju morate komentarisati a koja vas plasi. Samo cinizam i strovaljivanje je sigurna kuca. Normalno i disharmonicne pjesme sašivene od teskih zimskih materijala.
Izgleda da ju Burić ful\'o portal. Ovakve patetične samorefleksije prijemjerenije su nekom ispodrprosječnm sajtu o književnosti, umjetnosti itd, nego Sarajevo-x-u. Drugo, očita je elementarna nepismenost u nekim djelovima teksta, što se može pripisati autorovoj lošoj pismenosti, ili nelektorisanju teksta. Zatim, ovoliku dozu ličnog u članku mogao bi dozvoliti neko sa respektabilnim književnim referencama (recimo Karahasan, Jergović, Sidran, Ibrišimović itd.) - što sa Burićem nije slučaj. Izgleda da će se posljedice koncepta ad-hoc etabliranja \"publicista\", \"kolumnista\", \"autora\" iz tzv. liberalnog i ljevičarskog miljea, inauguriranog krajem devedesetih, a koje rezultiraju bauljanjem pomenutih \"genijalaca\" po raznoraznim \"nezavisnim\" medijima još dugo osjećati. Tekst je bljedunjav, nedovršen, baziran na nasumično nabacanim idejama i refleksijama, što nije način da se piše o dobitnici prestižne nagrade.
SRANJE KROZ GUSTO GRANJE!
\"Možda neće biti nepristojno da je ovdje objavim u cjelosti...\" HAHAHAHA....KOJI CAR.
Sa-X zoom66 Forum administrator Lokacija: katedra za forumsku mrsimudologiju - mahnahmahnah dokle će na vašem forumu jedan onakav primitivac-mrsimudolog da bude administrator?
G.dine Buricu, jako mi se svidja vasa percepcija poklapanja svemirskih cestica i razumijevanja... nekako je potpuna. i ne pripada nigdje...
prijatelju, nije li krajnje vrijeme da naucis pisati? imas ti do Andrica mnogo...prvo bukvar, pa \"Orlovi rano lete\" ...
Odličan kao i uveijk!
pretpostavljam da jedan od dobitna Nobeela. a da ga ne volis citati Andric mnogo ste prljavi, Bosnjaci, mnogo...
Jos par rijeci uz pricicu Neki su se rezimski novinari pravdali kako nisu znali kako \"ostati svoji\", te su se \"iznutra borili protiv sistema\" s pokojim tekstom koji je znao ostaviti mutan osjecaj protivljenja glavnoj struji. Znali su napisati redak-dva kojima bi pokusali maglovito ukazati na nekakav nagovjestaj mogucnosti suprostavljanja uvrijezenim mediokritetima, sto su kasnije, s promjenom rezima, te s novim garniturama mediokriteta koji ih prate, ponosno pokazivali svima kojima je stalo da glume da su dovoljno zainteresirani za njihovu \"borbu protiv sistema iznutra\". Problem je u tome sto su oni koji su znali kakve su zrtve potrebne za promjene, kako bi jedne mediokretene (nije greska u pisanju) zamijenili drugima, bili odavno oslobodjeni iluzija i spoznaju o uzaludnosti tih promjena su ili odavno iskoristili da se osobno okoriste, ili su se s gadjenjem povukli i oni od te sredine, kao i sredina od njih. Shvatice ko treba...;-)
Buriću jarane jesi dobar,