BiH
0

Svečano otvoreno Policijsko odjeljenje Rajlovac

Klix.ba
U naselju Reljevo održana je svečanost povodom stavljanja u funkciju prostorija Policijskog odjeljenja Rajlovac, koje djeluje u sklopu Treće PU Novi Grad.

Renovirani objekat, u ulici Reljevsaka broj 13. su presijecanjem vrpce svečano otvorili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela i načelnik Treće policijske uprave Milorad Bašić.

Općina Novi Grad u proteklom je periodu obnovila prostorije i opremila ih za potrebe ispostave Policijskog odjeljenja Rajlovac.

U prigodnom obraćanju prisutnim, načelnici Efendić i Bašić, iznijeli su zajedničku ocjenu da će stavljanje u funkciju objekta Policijskog odjeljenja Rajlovac, s obzirom na činjenicu da ovo odjeljenje pokriva područje od osam naselja u mjesnim zajednicama „Reljevo“, „Dobroševići“, „Zabrđe“, „Naselje heroja Sokolje“ i „Briješće“, biti veoma značajno u smislu poboljšanja efikasnosti u radu policijskih službenika Treće policijske uprave, što u konačnici doprinosi povećanju stepena sigurnosti građana na području općine Novi Grad.

Kako je kazao načelnik Treće PU, nadležni u općini Novi Grad ponovo su iskazali visok stepen razumijevanja za potrebe, ali i probleme, sa kojima se u svom radu susreću policijski službenici, te su uz finansijsku i svaku drugu neophodnu potporu, učinili da jedan značajan projekat bude realiziran na kvalitetan način. Naravno, sve to u funkciji podizanja sigurnosti i kvaliteta životnih uvjeta naših sugrađana na ovom području.

„ Na ovaj način bezbjedonosni uslovi ovog područja podignuti su na najveći nivo. Ovo odjeljenje otvaramo nakon 23 godine. Ono je u funkciji bilo i prije rata, ali je 1992. godine kada je počeo rat ugašeno. Zahvaljujući Općini Novi Grad koja je izdvojila sredstva, ovo odjeljenje ponovo otvara svoja vrata. Ono će pokrivati pet MZ i osam naselja u kojima živi oko 35.000 stanovnika“, rekao je Bašić, dodavši da će odjeljenje raditi 24 sata, te da će se građani za pomoć moći obratiti na telefonski broj 033 407 220.

Otvaranjem policijskog odjeljenja Treće PU, koje se nalazi u sklopu objekta, u kojem je smještena i Veterinarska stanica Novi Grad, gdje su prije nešto više od mjesec fizički napadnuti uposlenici Higijenskog servisa i direktor Veterinarske stanice u mnogome će popraviti sigurnosnu situaciju na ovom području, a prema informacijama Treće PU, uskoro će taj događaj biti rasvijetljen.

Također, nedaleko od ovog mjesta prije dvije godine ubijen je policijski službenik Muhidin Pivodić, dok je obezbjeđivao objekat pravoslavne crkve. Planirano je da se u narednom periodu taj vjerski objekat videonadzorom spoji sa policijskim odjeljenjem kako bi sigurnost objekta i ovog prostora bila dodatno povećana.

PRES SLUŽBA OPĆINE