Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ @denzel posto vidim da zelis i rhm hadzi hafiza hadzimulica (evlijullaha, kojeg je rhm. husein ef. djozo izuzetno postovao i cijenio) na izrazito prljav nacin potvoriti, definitivno odustajem od svake vrste komunikacije s tobom.
problem sa muslima.nima je što su prirodno glu.pi i što im je nemoguće NACRTATI ISTINU... nisu njih proleteri mrzili što su vakvi i nakvi nego što su bili bije.dnici koji su pot.kazivali komšije s.rbe i jev.reje, otima.li im imovinu, šve.rcovali hranom i ljudima i od te nesre-će gomila.li bogastvo, sljedeći upute onog šupk.a muhameda kojem je čitav život i prošo u tome, pljačk.anju, silov.anju i šver.canju to su vam partizani zamjerili i naplatili ovaj put nije bilo partizana pa ste svojima ote.li i nastavljate oti.mati.. do jednom
@ @denzel sve ja tebe razumijem, sta vise, moj pradjed (cija 3 sina su bila u partizanima) je kao mladi musliman '49 (kao ugledni gradjanin i potpisnik peticije) osudjen i utamnicen citavih 6 godina, da bi ga na kraju samo pustili da umre kod kuce. sve je to uradjeno, da bi mu se konfiskovala i nacionalizovala imovina. to je meni jasno, kao sto mi je jasna i infiltracija anam onih elemenata u citav partizanski pokret, ali opet ostaje cinjenica da su partizani, generalno, bili najcasnija organizovanog vojna formacija na ovim prostorima (opet iz ovoga izuzimam casnu legiju jos casnijeg insana i sehida muhamedagu hadziefendica r.a., kojeg su ti isti elementi osudili prijekim sudom i strijeljali u sred tuzle). nazalost, ali tako je.
Sarajevo je nastalo samo nekih 500 godina prije 6. aprila 1945.
aha, a zato je znači Hadžimulić bio miljenik UBD-e, zato je povaljivao vjernike kad i gdje je stigao, uključujući i časnog rahmetli Đozu, optužene iz Sarajevskog procesa itd. hvala što si mi to rasvijetlio
nisam ni rekao da su stašeu bile dobre, činjenica je jednostavno da su komunjare u partizanske redove spremno primili če.tnike (a ni ne razlikuju se baš puno) a Bošnjake zavalili samo tako. Al dobro, ne zovu nas bezze 'glupi' Bosanci. p.s. raspitaj se malo ko je bio Husein Husaga Čišić iz Mostara, taj JEDINI Bošnjak sa obrazom i mudima tih godina i kako je prvo napenalio Kulenovića pa potom kad je skonto koju igru igraju komunjare (za Srbiju i Rusiju) odje.b.a.o. i njih, bio JEDINI koji je glasao protiv Ustava FNRJ koji je tebe i mene izbrisao iz povijesti i zakonom zabranio. A kad već toliko voliš sufije, raspitaj se koliko je derviša pobijeno u Bosni u godinama nakon rata, koliko tekija spaljeno, koliko njih pretvoreno u konjske staje i tako...
@ @denzel posto me smatras munafikom odustajem od daljnje rasprave. to cemo, aBd, pred Gospodarom razjasniti. A.l.l.a.h.u na emanet. p.s. samo da te podsjetim - rezim koji je bio prije dolaska partizana u sa, je zestoko kritizirao i jedan od nasih najvecih alima rhm h. hafiz ef. halid hadzimulic (inace mesnevihan i insan kojega su turci zeljeli ukopati odmah uz hz mevlanino turbe) i radi toga je bio proganjan od strane u.s.t.a.s.a i gestapa.
Pet dana nakon 'oslobođenja' dignuta je u zrak tekija na Bent Baši, upravo mevjevijska. Onda su osloboditelji krenuli odvoditi ljude iza ž.stanice, pa dinamitom po džamijama, pa otimanja kuća, pa upadanja u stanove... Izvini ali nikad neću shvaiti kako neko ko i dan danas podržava komuniste/č.e.tnike može biti musliman, mislim da si obični bosanski munafik @ partizan - rokkni se bekane primitivni
@partizan nauci nesto o tome ko je osnivac mevlevijskog reda, hz. mevlana dzelaludin rumi k.s., ciji se rodjendan obiljezava i u unesco-u (proglasen za unesco licnost godine 2007.).
evo je deb.ilno na dan oslobođenja grada od faši.zma se otvara tekija fa.šista islamis.ta
@ @denzel ne znam. sto se oslobodjenja sarajeva tice, ja ga ne smatram cetopartizanskim. jeste bilo zestokih izmjena dresova, skidanja kokardi i stavljanja petokrake, umjesto njih, ali partizanski pokret idalje smatram najpozitivnijom vojnom formacijom (izuzmemo li hadziefendicevu r.a. legiju) na nasim prostorima za vrijeme 2. svj.r. btw, mozda imam ovakav stav i radi toga sto su mi oba djeda, kao i ostatak familije, bila u partizanima.
svaki od ovih ad hominem m.r.z.i.t.e.l.j.a, jednom da dodje u tekiju, garantujem da bi promijenili svoje stavove za 180˙ . ne mora znaciti da bi mijenjali v.j.e.r.s.k.a ubjedjenja, ali svoj nakaradni svjetonazor 100%.
Lijepo bi to bilo da je tako ko što pišeš, nažalost bojim se da smo jaki na riječima a pušimo k.u.r.a.c. svakom
ali zašto na dan četopartizanskog 'oslobođenja'?????????
Ja sam musliman papane, upravo zato sam i napisao to što sam napisao!