Komentari (320)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ja znam i Ivanović i Dodik i sva ostala srbadija vozaju automobile bh oznaka,imaju bh ličnu i vozačku,putuju bosanskim pasošem,pričaju Bosanski....
Konstantin Filozof (pisac s kraja 14. i početka 15. vijeka) u spisu "Skazanie izjavljeno o pismeneh" spominje bosanski jezik uz bugarski, srpski, slovenski, češki i hrvatski. Jedan od najstarijih spomena bosanskog jezika imamo u notarskim knjigama grada Kotora: 3. jula 1436, mletački knez u Kotoru kupio je petnaestogodišnju djevojku "bosanskog roda i heretičke vjere, zvanu bosanskim jezikom Djevenu". Ninski biskup u Peri pisao je 1581. fra J. Arsenigu "bosanskim jezikom".
U djelu Jeronima Megisera "Thesaurus polyglotus" (Frankfurt na Majni, početak 17. vijeka) spominju se uz ostale govore (dijalekte): bosanski, dalmatinski, srpski, hrvatski. Bosanskim jezikom su ga zvali (uz: slovinski, ilirički/ilirski, ponekad i hrvatski) i mnogi pisci od 17. vijeka naovamo: Matija Divković: "Bošnjak rođen u selu Jelaskama sjeverno od Vareša koji je pisao dobrim narodnim jezikom svoga kraja"; Stjepan Matijević, Stjepan Margitić, Ambroz Matić, Luka Dropuljić, Ivan Franjo Jukić-
PRIKAŽI ODGOVORE (78)
Mladen Ivanic je 2011. (cca) gostujuci u emisiji Oko na PTC televiziji rekao da se ne slaze s politikom Milorada Dodika o naglom otcjepljenju ''Republike Srpske'' od Bosne i Hercegovine, vec da na tom treba raditi sporo i neprimjetno, da se ne podizu duhovi. Ivanic je 10x gori od Dodika, jer ovaj mudruje, a Dodik, glup, kakav i jeste, sve sto planira lane na mitomanskoj PTPC. P.S. Ivanic se treba zahvaliti bosnjackim glasovima iz PvC entiteta, jer je zahvaljujuci nama dio Predjsj, a ne trandza.
@yolo Ne sumnjam da se vi, mitomani, slazete, ali bojim se da vas tare bijela kuga. Valjda je to reakcija na ''Boze pravde''.
@yolo Vodi ga materi da ti brata napravi !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Lakrdija...
Vidi Covica kako lijepo igra kad mu Evropa stegne kravatu oko vrata..
Vidi Covica kako lijepo igra kad mu Evropa stegne kravatu oko vrata..
Pitam se da li ovi iz RS uzimaju BiH platu ili ih placaju iz neke druge drzave.Koji paradoks,drzava ih placa da je razvaljuju.Ovo nema nigdje na svijetu.
Sta bi.dali je Obama cestitao.nesto nr cujem predstavnike onih drzava koji du uzrok ovakvog stanja u drzavi i sami du jednim djelom odgovorni
Moja gora Ivo
teroristicka stoka sa pocetka agresije na bih http://oi66.tinypic.com/abqclt.jpg
Coviceva izjava je bas pozitivno i prijatno iznanedjenje: 'vizija nam mora biti zajednicka,... ne bavimo se razlikama.....". Hvala lijepa. (super, popravljamo se ;)))
Trebalo je Mesića pitati kako spaja ustašku pjevačku karijeru u Australiji sa antifašizmom u obliku razvaljivanja SFRJ i albanskom mafijom kraj sebe, sa fesom na glavi usred Sarajeva na ćevapima.
"Prilikom glasanja o Memorandumu o suverenitetu, odnosno nezavisnosti BiH, Muslimani i bh. Hrvati su, u odsustvu bh. Srba usvojili Memorandum u gluho doba noći dok svako spava, 14/15. oktobar 1991. Bilo je mračno doba koje je omogućilo mračnim osobama da rašire posvuda mrak. Plebiscit bh. Srba, 9. novembra 1991, kao odgovor na oktobarsku prevaru... niko nije uzimao ozbiljno, i prešlo se preko toga kao da se ništa nije dogodilo". Potom je uslijedio građansko-vjerski rat. Ova dvojica sada slave.
Super da nije bio i da je htjeo trebalo bi mu se zahvaliti i reci nisi dobro dosao poslije onakvih izjava, sta bi tu radio dusman jedine nam BiH,
Ima dva tri dana Covic govori tako dobro o BiH.
je li neko vidio Fahra
Sta slavimo? Unisteni smo u svakom pogledu... Na kraju, ova zemlja nece trebati ni Bosnjacima, ni Srbima, ni Hrvatima... Hrvatima vec skoro da i ne treba... Besmisao i apsurd rata se ukazuje i tek ce se ukazati u svom najjacem svjetlu.
a gdje su im gospodje
Ana Babic je tu.. Ona predstavlja sve gospodje..
@strumfeta gospoje se u vakvim (ne)prilikama ne prikazuju... čuvaju ih za razne razloge... a more i kakva cigla uletiti kroz one velike austrougarske prozore... ;))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)