Mentalna gimnastika
0
"Sve je super, ali para nema"
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako zanimljivo. Mora da je negdje u nekom poslovnom dogovoru zapela neka transakcija ili je nekom \" podobnijem\" pripao posao za koji je ovaj individuum zdušno navijao. Sad nam kao lakim intelektualnim notama nastoji objasniti da je sistem korumpiran. Sve to zapravo onda kad je njega sistem \" lupio po ušima\". Gdje si dosad bio da uočiš da je sistem korumpiran, ha? Nisi ti baš tako mlad da ne bi mogao to da uočiš i prokomentarišeš. Dok si se i sam sa sise tog sistema hranio nije ti smetao. Sad kad su apetiti porasli, i kad se dođe pred opasnije igre onda lafo nesposobni ljudi na odgovrnim pozicijama. Pa kad se bolan sjetim one emisije sa Naidom K. na Hayat televiziji misliš da se mnogima nije oteo uzdah, bože šta nam ovo dvoje bedaka serviraju? I tad su mnogi mislili da se radi o polusposobnima na određenim pozicijama. Stoga, što bi u mom kraju rekli, sjedi jedan.
Ok...znači sada i javno imamo Borisov CV! Neprocjenjivo...
Boki brate ew ti odlicna pjesma,slucajno sam naletio...ideja za 10 da ti to opises kako treba...SARAJEVO-otici ili ostati!!!??? http://www.youtube.com/watch?v=JLwZtZC-jEc momak koji je uradio pjesmu napustio je nasu zemlju,njegov talenat su prepoznali u DUBAI-u,tamo radi za MOVENPICK jednu od najjacih hotel-kompanija u svijetu,freelance radi kao DJ,i moze se reci da je popularan...u 2 kluba je rezident...neko tamo daleko je prepoznao njegov talenat...a ovdje je pokusavao sve i svasta,nisu mu dali...cak je otvorio kafic ali mu je drzavna inspekcija zatrvorila nakon 2 mjeseca...jel\' to podrska mladima...? Mislim da ti kao jedan omladinac,iskreni SARAJLIJA mozes ovo opisati jako dobro nakon sto preslusas text pjesme...vrlo je detaljan...puno pozdrava... PS...lik je na fejsu Antonio Partyzan Strangertostability
Dobar si ti Borise... Još samo da nam sneseš zlatno jaje...
Borise, veoma si neobrazovan momak. Ne znam zbog čega S-X popunjava prostor tvojim pričama, gadno i jadno.
Koja ste vi maloumna bića! Najbolje da se vratite u pećinu iz koje ste izašli. Boris me pozitivno iznenadio, inteligentan momak, uspješan, za razliku od vas koji pljujete po njemu.
Njega guraju naprijed MASONI !
Darker, molim te da ti uzmes situaciju u svoje ruke i korigujes postojeci sistem jer si ti \"kompetentan\" da kometentije osobe do sada ja nisam \"vidjela\". Znaci, nemas nikakvih sugestija nego samo konstruises svoj argumenat na \"ad hominem\" bazi i nista vise. Ja svima vama sugerisem da prije nego sto pocnete kritikovati druge, razmislite o argumentu i dajte znaci PROTIV ARGUMENAT ili vasu viziju potencijalne solucije!!! Pitam se jeli se malo osjeca lakse sada taj Darker nakon sto je istresao svoje stresove, komplekse ili sta vec na jednom blogeru. Uostalom ako imas nesto da kazes darker napravi svoj blog pa pisi do mile volje! Sve nas interesuje tvoj stav, evo umirem od znatizelje!
Sve nam to napisa Boris iz SAD Jedini mladi uspjesni Mladić je onaj sto je napravio Dernek i PIK ovo ostalo sve sljam ukljucujuci i mene
Dragi magistre elektrotehnike, prvo moje cestitke na zavrsenom fakultetu, nije to lako..a pogotovo elektrotehniku zavrsiti. Svaka cast. Ovo kazem bez i najmanje ponizavanja drugih fakulteta, svaki ima svoju tezinu, da ne budem pogresno shvacena. A za mogucnosti, \"zasto on, a ne ja?!\", sve je splet okolnosti, mogucnosti, prave osobe na pravom mjestu, itd. Ima tu i poznanstava, ne kazem da i to ne igra ulogu, ali tako je svugdje. Kada imate mentora na poslu, koji je 6 stepenica iznad Vas, na nekom \"Board of directors\", pa kad kaze, hm, ja znam tog malog, ja sam mu mentor, dobar je, bistar decko...to vise znaci nego kada Vas ne poznaju. Moj savjet, ukljucite se na socijalne stranice koje traze profesionalce, saljite svoj CV, trazite stipendije, uvezite se sa ljudima, i tada ce Vam se sansa ukazati. Jedino je Pepeljuga cekala princa da joj dojase pred kucu sa cipelicom. XXI vijek je, sve je moguce, samo se \"stavite na trziste\". Sretno!
Momak, sve sto si napisao je tacno, ali time nisi izmislio toplu vodu. Za stele i ostalo smo znali i ranije. Zato ti predlazem da se udruzis sa jos par isto tako sposobnih mladih ljudi, pa da zajedno otvorite vlastitu firmu. Bilo bi mi drago da vasa firma posluje pozitivno i da zaposljavate sposobne a ne podobne. Znam da je to u BiH tesko ali to ti je jedini nacin. I jedini nacin da se u ovoj drzavi nesto promijeni. A ako neces da glumis Don Kihota, onda fino odseli u Dansku ili Svedsku...
Kada se dignete sa svoje guzice i pocnete raditi nesto, a to nesto neka vas napravi jednako uspjesnim kao Borisa. Najlakse je pljuvati iz daleka i reci veza, ljepota bla bla bla bla, nista konkretno kao i vecina komentara. Kad je to sve tako lako i to moze svako zasto VI to ne uradite pa dogurajte VI na isti poslovni nivo. Do tad ce svi ovi negativni komentari biti jedan fini trciseritis rijeci.
si dze magistre molim te!!!nisam te prepozno,jesil toTI? magistre jel se cujemo,ha jel se cujemo???? hej magistre .kako se kaze pola ZMIJE???? ha?ha?ha?
@mala_malena ja sam magistar elektrotehnike i imam 24 godine, kako ja ne mogu ovako javno razmisljat (moj tekst da bude na sa-x), mislim da imam bolje predispozicije od njega
para nema,ALI zato nam kisnu gl0000ve svima!!!!!
Samo treba primjetiti da su svi uspjeli da prokomentarisu osobu, a niti rijeci o onome sto je covjek napisao. Slazu li se ili ne slazu. Imaju li slicno iskustvo ili ne. Da li je u pravu ili nije. Zasto jeste i zasto nije. Odlicno ! ! !
citajuci komentare na ovaj blog,naumpao mi je Selimovicev citat: \"Bosanac ce ti sve oprostiti,ali uspjeh nikada!\" sramotno,zaista!