BiH
714

Sve dogovoreno: Sarajevo će uskoro dobiti ledenu dvoranu u Kampusu UNSA

Klix.ba
Buduća ledena dvorana u Kampusu UNSA (Foto: Press KS)
U Sarajevu će se uskoro početi graditi Ledena dvorana na području Kampusa sarajevskog Univerziteta.

Gradnja ledene dvorane u Kampusu Univerziteta u Sarajevu bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića, načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, direktora Zavoda za planiranje razvoja KS-a Hamdije Efendića, rektora UNSA Muharema Avdisapahića, te Denisa Sijadžića, Nermina Dizdarevića i Adanana Korića predstavnika Hokejaškog kluba "Vukovi" koji je investitor gradnje.

Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti ledenu dvoranu u Kampusu UNSA: Gradnja počinje najesen

"Na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti i zaduženja svih učesnika u realizaciji projekta kako bi se dvorana u što kraćem periodu stavila u funkciju za djecu i mlade u Kantonu Sarajevo", izjavio je nakon sastanka ministar Kazazović.

Predsjednik HK "Vukovi" Denis Silajdžić istaknuo je da će olimpijski grad Sarajevo konačno imati ledenu dvoranu tokom cijele godine. Ledena dvorana će se graditi na sportsko-rekreativnom prostoru Kampusa koji zauzima ugostiteljsko - sportski objekt UNA.

"Klub 'Vukovi' je već kupio namjensku dvoranu za hokej na ledu koja se može koristiti za sve ledene sportove. Dvorana je led olimpijskih gabarita“, istaknuo je ovom prilikom Silajdžić izražavajući zadovoljstvo da je nakon dugotrajnih pregovora konačno postignut dogovor za početak gradnje dvorane.