Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jbte dakle ja u lov nesmjem nosit pistolj dok nenapunim 21 a smijem pusku
Iza ove moje priče ima i tamna strana. Ja mislim da je kod nas oružje previše lako dobiti. Bez obzira što zakon to lijepo propisuje kako ide procedura u mom primjeru je totalno zakazala. Nakon podnošenja zahtjeva niko mi nije došao da sa mnom razgovara niti sam išao pred neku komisiju na informativni razgovor. Na ljekarski pregled sam mogao poslati svoju babu jer mi niko nije provjerio idnetitet. Sve ukupno je trajalo 10-15 minuta i niko mi nije postavio ni jedno ozbiljno pitanje. Podsjetimo me na onaj film Kuduz: Jesi li zdrav? Jesam. Eto, zdrav je. Ponekad se zabrinem kad pomislim koliko je luđaka tako prošlo pregled bez problema. Ipak statistika kaže da nismo toliko lud narod i da nas PTSN sindrom ne drma toliko koliko je za očekivati. Ako pogledamo statistiku u Sarajevu ima 20.000 komada legalnog oružja i skoro nikakvih incidenata sa takvim oružjem. Skoro pa nevjerovatno ali istinito je.
Slažem se da se čovjek osjeća sigurnije sa nekim oružijem u ruci (to je valjda instinktivno) ali ne slažem se da nismo u stanju da donesemo zakon poput onoga koji uspješno riješava ovakve situacije već decenijama u Velikoj Britaniji!?Pogotovo nakon krvoprolića kojem smo svjedočili i kojem svjedočimo i godinama nakon rata ...
Ja imam legalan pištolj i treba mi radi lične sigurnosti i sigurnosti moje porodice. Koristim ga i za rekreativno gađanje na mjestim gdje je to dozvoljeno. Zbog toga što sam uredno registrovan pod posebnom sam kontrolom policije i ne pada mi napamet da bi ga zloupotrijebio jer su kazne jako rigorozne. Najveća večina onih koji imaju oružje su odgovorni i savjesni. Poznam puno ljudi koji imaju legalno oružje i još nisam čuo za slučaj da ga je neko zloupotrijebio. U ovim gradskim obračunima se koriste isključivo nelegalno oružje. Kriminalci ne mogu nabaviti legalno oružje jer im ne bi dali oružni list pošto se zna da su problematični a zakon je jasan u tom pogledu. Molim vas nemojte mješati građane koji su legalno naoružani sa kriminalcima. Mi smo jedna vrsta statistike i ne treba nas dovoditi u kontekst kriminalaca i statistike te vrste.
@bosniac a sto su trebali? za sta i za koga su trebali da ostave svoj zivot. Za primitivce kao ti? Ne hvala!! Zali boze zrtava! Mani se te price. Apsolvirana tema.
Samo treba zaratiti, pa ces onda dobiti i migove,tenkove,mitraljeze,zolje mine i bombe sve bez ikakoga zahtjeva i naknadnog kaznjavanja i to vazi za citavu tertoriju bih [oba entiteta] i to samo u svrhu licno zivotnog obezbedjenja i sigurnosti,koje je svakom gradjaninu veoma neophodan]-ali tada se policija najnesigurnije osjeca i zivi u povisenom strahu i panici!!!!! ZIVA ZDRAVA I PONOSNA bila \"REPUBLIKA SRPSKA\"koja napati i neplaca te igrice!!!!!
Neznam zasto se izbriso moj komentar NOVINARI su najveci neprijatelji ove zemlje on samo lazu i sire laznu propagandu protiv drzave Bosne i Hercegovine oni su gori nego svi politicari zajedno
ja ef. ceric kazem da me ne ometate za vrijeme rucka. upravo sam u septickoj jami i davim se govnima. sutra za rucak imam fileke (tripice) pripremljene na turski nacin, dakle nema svinjske iznutrice, nego samo kozica od obrezanih kurceva. braco muslimani imate bujrum.
bosniac ima nas koji smo iz bosne otisli 2000 poslje rata i prvi linija ima dosta hrabri momaka koji su otisli poslje rata trbuhom za kruhom
Za sve je kriv reis ceric, osvjedoceni terorista i pedofil
A ti lijepo vrati to oružje EUFOR-u bez straha od sankcija i lijepo doprinesi ukupnoj sigurnosti naše djece i sugrađana. A ako nećeš slobodno piči u Gazu pa rafalaj!!! Ono rasteferiči, ebga...
Cuj legalno hahaha evo ja ovako javno kazem imam AK-47 i 350 metaka i 3 rucne bombe i 2 pistolja i stacemo sad ???
Eto ti Amerika hebala te ona. Ne znam koji se moj vise dovlacis i na ovu stranicu i u Bosnu. Ove pobjegulje sto su sa prvim metkom iz Bosne razgulile bi bile najsretnije da se u Bosni jos uvijek vodi rat, pa da mogu reci: Eto, vidis da je pametno sto sam ja otisao. Ovako im ostaje da pretresaju svaku losu vijest i pljuju Bosnu a ostaju da zive u Americi ili x zemlji koju MRZE. NE MOZETE VI NAMA NIKADA OGADITI BOSNU MISEVI.
jedva cekam 21 godinu :) bezbjednost je na prvom mjestu , a mangupa po sarajevu koliko hoces :) svi su za*ebani pa cu i ja biti :)
taman kad budem mijenjao pasoš podnjecu zahtjev.