Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Decko komentari su ti pretenciozni na nivou Bak.ira Ha.dziomero.vica, a osim toga kontradiktoran si: \"Hoće li uplakani Dragan Čović odustati od daljeg u.b.i.j.an.ja Hrvata izvan zapadnohercegovačkih općina, zahtijevajući treći entitet od Orašja preko Busovače do Ravnog?\"
A sto se drugih podrucja tice, tu on nema ingerenciju i tu za njih garantira bosnjacka multietnika pa ih tu ne moze u.b.i.ja.ti on zar ne? Nemoj se praviti naivan !!!
forumasi da se vasa pika bilo gdje, ne biste po forumima gluposti pisali! uhvati se knjige polupismena gomilo, takvi koce ovu zemlju!
\'\'Na koncu, kako komentira činjenicu da je u Hercegovini dobio manje glasova od Željka Komšića koji, iako mu je ideološki blizak, za njega nije dovoljno dobar Hrvat?\'\' Kada se glasalo za Josipovića, glasali su samo Hrvati. Kada se glasalo za Komšića, glasali su svi. Prema tome, argument vam je glup.
\"Dok se konkretno ne desi neka od deklariranih, proklamiranih želja za reformama, poštivanju država, na političkim suzama ne može se projicirati politika.\" A sto lijepo govorimo hrvatski, mashallah!
....poplava suza ispričnica u regionu... _____________ Genijalno! Suze ispričnice,....:)))) hahahaha.
srbijanće ognju živi ko se tebi još ne divi. To je stara srbijanska pesma, a ne srpska.
Bogami....jedan od jacih tekstova koje sam u zadnje vrijeme porcitao. Svaka cast lafe, odlicno.
\"I nije \"Srbijanski\", nego Srpski, zato sto nema ni \"Hrvatijanski\", kao ni Bosnjakijanski.\" Netočno. Tako je kad o jeziku pišu oni koji nisu obrazovani za to područje. Poznato je da svako pravilo ima iznimke. U hrvatskom jeziku \"srbijanski\" označava jedno, a \"srpski\" drugo. Nije postojala \"verzija hrvatijanski, nego hrvaćani, što nije zaživjelo. Isto tako u hrvatskom jeziku se ne kaže bosanski jezik, nego bošnjački jezik zato što je prodjev bosanski vezan za regiju, a ne za narod.
Opasna bolest za cije lijecenje treba dugorocna terapija i strpljenje tutora. Sarajevo je rak rana BiH drustva sto pokazuje F.B. koji je glasnogovornik te mahale!
Faruk, znao sam da si krmak ali da si toliko zadojen, e to nisam vjerovao. U Sarajevu očigledno šta god uradi neko na polju približavanja stavova, smirivanju situacije i sl., tumače kao zavjeru ili prevaru. Pitanje za tebe je:šta ti činiš da ova država ide napred, osim što si opterećen pljuvanjem svega što dolazi iz RS?
Svaki put kad koristite to \"Srbijanski\", najezim se od mrakace u vasim glavama!!!
I nije \"Srbijanski\", nego Srpski, zato sto nema ni \"Hrvatijanski\", kao ni Bosnjakijanski. Jer Bosnjaka ima i u Srbiji(sad, dal ih ima u Hrvatskoj, ne znam jesu li im dali da se izjasnjavaju tako). I Srba ima i u BiH, i u drugim republikama bivse Jugoslavije, treba vam nekako zabraniti upotrebu tog izraza, ili bar poceti i vas oslovljavati sa Hrvatijanski, jer, zaboga, ima Hrvata i u BiH, kao i Bosnjakistanijanski jer ima Bosnjaka i u Srbiji. Ebi ga. Pozivam sve novinare ostalih medija da krenu istim stopama pa vas pocnu oslovljavati kao vi njih, ili da åpokusaju to da sprijece preko raznih udruzenja novinara, ili kako vec je to moguce. Stvarno ste bezobrazni.
Na osnovu ovakvog clanka, da se zakljuciti da novinari nisu promijenili plocu. Politicari su na dobrom putu. A novinari moraju biti svjesni svoje odgovornosti i ne huskati po medijima, cak svaki pozitivan korak hvaliti na sva usta, umjesto suprotno. Nekako, kad se krenulo u rastiuranje Jugoslavije i stvaranje novih drzava, mislili su, kad udare granicu, da ce to biti kao kineski zid, ili sta? Saradjivati se uvijek mora, bilo u istoj ili samo susjednoj drzavi, ali mora. Ne moze se niko izolovati, nismo sjeverna i juzna koreja, bar se nadamo da nismo. Ja se nadam. Na njihovom primjeru se vidi kako bi to izgledalo, kad bi se pitalo nekih osoba ovde. Koliko su politicari iskreni ili neiskreni, a kad su bili iskreni, i oni i bilo koji drugi, nije ni bitno. Bitno je da ide u pozitivnom pravcu, pa makar i ne bilo maksimalno iskreno, znaci, prinudjeni su da koriste druge tonove, sto ce i narod, svakako. A sto je samo pozitivno. Mora se raditi, saradjivati, sam ne moze niko.
d
Autor teksta vješto manipuliše tezama, tako što stvari koja su u osnovi dobra (pomirenje, izvinjenja, dijalog i ostale \"pizdarije\":), nipodaštava činjenicama da nije urađeno mnogo više - što je također tačno. Međutim, tekst je pretjerano negativan prema trendu koji je sigurno pozitivan. Koliko god svi željeli da se učinilo više na području povratka, procesuiranja ratnih zločinaca, boljeg života, ne treba zanemariti činjenicu da su odnosi među liderima u regionu bolji nego ikada ranije. To je ono što prije svega treba podržati, a nakon toga uticati da se uradi više. Tekst je na momente ultrabošnjačku jer otvoreno osuđuje saradnju navodeći argumente koje će uvijek biti moguće navesti - nisu procesuirani zločininci, nema povratka... Pitanje je mogu li ovi argumenti biti razlog da se ne razgovara nikako. Šta bi se time postiglo? Djeluje mi da je Sa-X sa svojom političkom pozicijom sve manje progresivan, a više probošnjački, mahalski, papučarski, uskogrudan medij...
a ja mislijo da je faruk novinar sa potencijalom....