Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U sred Banja Luke se nalazi Hotel \" Bosna\" neznam šta čekaju sa izmjenom imena. Možda su ga ostavili za kraj kad se budu izdvojili iz BIH.
Pa nastavljaju sa etnickim cisenjem, cetnickom politikom i ideologijem Karazdica, Milosevica, Mladica..... umjesto da se brise prefiks \"srpski\" kod manjeg entiteta zbog diskriminacije drugih naroda koji zive ili bi zivjeli u tom entitetu oni brisu sve sto ima veze sa \"bosanskim\" i nastavljaju fasistickom politikom. MZ i ostale probosanske stranke sve ovo samo posmatraju dok oni orgijaju.
@seoska lola Mislim da nisi vidio/la poentu moga posta. Iskreno rečeno, pored svih problema koji postoje u BiH (40% i više nezaposlenost, ostalo da ne pominjem, ne bi bilo kraja), promjena imena nekog naseljenog mjesta izgleda krajnje nevažno. Recimo da se promjeni. Recimo da se promijene imena svih mjesta u BiH. Recimo da BiH promijeni ime u \"Nova Tunguzija\" ili bilo kako drugo. Šta bi se suštinski promijenilo? Bi li bilo više posla, bi li plate rasle svima ili samo guzonjama, bi li socijalna slika bila bolja, bi li bilo manje štrajkova, bi li bilo manje gladnih ljudi? Ako je na sve ovo odgovor da, ja ću biti prvi koji će stati uz brisanje bilo kojeg prefiksa. I Srpski, i Bosanski i Hrvatski. Stvar je u reakciji! Ovo što NS RS radi sa prefiksima ne mogu podržati, ali potpuno razumijem! Kada se u FBiH prestane tražiti ukidanje RS, i u RS će prestati ovakve budalaštine. Realno gledano, političari iz RS su niske udarce naučili od kolega iz FBiH. Možda su ih čak i nadmašili.
srbija sva manja manja srbija sve tanja tanja srbija smrdi smrdi zlocinom prdi prdi
Po konacnom ukidu bosanakog prefiksa obavezno unijeti novi SRPSKI prefiks,posto samo ime nema potpunog smisla, a ujedno bih se ustanovilo da je skupstina RS-a zvanicno nesto i uradila,a ne samo radila ustvari pokazala svoju sposobnost da je ipak sposobna da nesto konacno i uradi.Jer se u mnogome primjecuje,ako se nesto desava u entitetu RS-e neupisuje se da to radi policija RS-a kao sto je to bio slucaj ranijih godina-dok u federaciji je sve jos uvijek isto.Draga gospodo izgleda da ce te se zapetljati u svome radu kao pauk u svoju paucinu samo sto pauk;zna se osloboditi paucine ,ali vi to necete sigurno znati !!!!!!!!!!
@kokan Kako je bilo dobro ucestvovati u brisanju imena Srbobran 8) Za ostalo lazes. U po Zenice citav rat a i sada postoji ime dijela grada koji se zove \"Srpska mahala\" koje nikom normalnom ne smeta pa ni meni.
Dok god bude glava u kojima je mozak zamijenjen \"genocidnom tvorevinom\", \"republikom šumskom\" i \"republikom smrdskom\", postojaće i inicijative za brisanje prefiksa \"bosanski\" iz imena naseljenih mjesta. Pretpostavljam da je ta inicijativa pokrenuta istom logikom kojom je pokrenuta inicijativa za brisanje prefiksa \"srpski\" iz imena naselja. Dajte ljudi, spustite loptu!!! Dosta duplih aršina!!!
J im famlje jer su pokusali da iskoriste patnju naroda i ponovo htjeli da uspostave age ,begove i kuluk . J M jer smo dopustili da nas i sad jbu krvožednici iz njhovog naroda da i sad rade sta hoce pa dokle ljudi moji zar treba opet glave da nam padaju. Otvori oci narode sad imaju i rade vise nego kad smo ratovali snjima. Aferim
J.M svoijma bosnjacima koji su 150 god spavali i totalno ne spremno docekali rat ,jer podrzavaju sistem koji iskoristava tupost i zaostalost te se pojedinci i familije bogate preko noci.
Ja nemogu da vjerujem da nasi politicari sute i nista nerade. Ja sam bosnjak ali cu reci sljedece ko se ljuti neka hoce boli me...
To je samo nastavak plana karadzica i opancara iz beogradskog pasaluka ! To su i za vrijeme rata radili sad koriste laznu demokraciju da to nastave ! Nemoaju pametnija posla da rade ! Stim dokazuju da su dosli u Bosnu sa turcima steta sto nisu otisli sa njima ! Dzaba vam je Bosna ih je sviju nadzivjela a i ovece : smrt fasizmu sloboda BOSNI !
Bit ce Bosne i meraka burek pite i cevapa sevdalinke i sevdaha teferica bosanskoga daha i Fatme a i Muje Sulje Fate i dilbera i jarana i sokaka ljijepih djula a i kula bosanskoga lijepog pjeva sto i nebo od njeg sjeva jeste mrki vi sto htjeste Bosnu nasu ne otjeste stoji ONA i sam gleda kad vas u mrku zemlju ONA preda pa kukajte do vijeka jer sam to znate vi Bosnu nikad ne imaste! osta pusta srbska vrsta! BOSNA4EVER!
etnicko ciscenje bosnjaka i dalje traje i unistavanje Bosne! SPAVAJ SPAVAJ BOSNJO! BOSNA4EVER!
sto bi rekli bas traze drugo poluvrijeme a i dobit ce na kraju ko sto gledam. s njima se drugacije i ne moze rijesiti ova zavrzlama.sto prije to bolje
Ljudi, obicno mrzim psovke i uvrede ali ovo... Ovo je prevrsilo svaku mjeru... Mamicu im cetnicku - stoka fasistoidna/fasisticka...