BiH
0

Sutra na Vilsonovom šetalištu manifestacija posvećena Danu planete Zemlje

FENA
U petak 20. aprila u 11.55 sati na Vilsonovom šetalištu na stageu Ars aevi u Sarajevu bit će održana manifestacija posvećena Danu planete Zemlje, saopćeno je danas iz Udruženja Dječiji i omladinski centar Dio srca Sarajevo.

Tog dana na lokalitetu Vilsonovog šetališta družit ćemo se s ekolozima iz cijele BiH, zasaditi nova stabla, a putem Radija Federacije BiH uputiti poruku potrebe održivog razvoja naše domovine, navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje Dječiji i omladinski centar Dio srca je dobrovoljna, nepolitička, neprofitna, nestranačka, nevladina, interesna ekološka organizacija, utemeljena s prvenstvenim ciljem da djeluje na zaštiti i unapređenju životne okoline i populariziranju zdravog načina života među djecom i omladinom i načina života na selu i u prirodi i u vezi s tim očuvanja zdrave životne okoline i edukacija na tom planu.

Ovakav vid okupljanja mladih Udruženje Dio srca smatra izuzetno korisnim u općedruštvenoj akciji borbe protiv konzumiranja droga, alkohola, cigareta i drugih pošasti savremenog doba.

Udruženje Dio srca iz Sarajeva u proteklom periodu radilo je mnoge ekološke akcije od kojih je najznačajnija bila ''Ozelenimo Borije'' kada je zasađeno 80 stabala lipe i 300 sadnica bijeloga bora, u saradnji s KJKP Park i Sarajevošume d.o.o. Sarajevo.