Reakcija na Dodikove izjave
0

Suljagić: Posljednja faza svakog genocida je poricanje

FENA
Emir Suljagić
Emir Suljagić
Republika Srpska je nastala na genocidu nad Bošnjacima, te nikakvo poricanje ne mijenja tu realnost, izjavio je danas Feni jedan od preživjelih genocida u Srebrenici, aktuelni ministar obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevu Emir Suljagić, reagirajući na izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom današnjeg TV duela u Tanjugovom centru u Beogradu s predsjednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.

"Ako je nekad i bilo, sada nema sumnje da je Milorad Dodik bio učesnik u genocidnom projektu, za šta su dokaz njegovi govori iz vremena dok je bio poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, te neupitna podrška Ratku Mladiću", poručio je on.

Suljagić, također, smatra da od danas nema sumnje da je krv srebreničkih Bošnjaka i na Dodikovim rukama, jer je posljednja faza svakog genocida poricanje.

"Ono što ne razumijem je kako Dodik može, nakon ovoga, biti prihvatljiv sagovornik bilo kome u regionu i međunarodnoj zajednici. Krajnje je vrijeme da se o Dodikovoj politici negiranja genocida - osim Ambasade SAD-a u BiH - očituje i delegacija Evropske unije u BiH", kazao je Suljagić.