Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada pogledam razvoj događaja u nekoliko velikih slučajeva zadnjih godina, ne mogu da se otmem utisku da tužilaštvo namjerno sabotira vlastite istrage.
Kad pogledam iza sebe sve je crno osim tebe jedina si svetla tacka ti Bio sam na krivom putu sto grehova u minutu onda kad ti nisi bila tu Trezan shvatih iz prve da sve su sem tebe bile kurve kojih sam se stideo A ni ja nisam svetac vec obican slepac sto kraj oba oka nije video da si ti, samo si ti, sunce ljubavi
Tačno je da su tužitelji odgovorni za mnogo toga ali je isto tako tačno da je narodu pun curac prebacivanja krivice.
Sud BiH objasnio, za neuspjeh u ovom krivičnom predmetu krivo je Tužilaštvo BiH, jer nije prikupilo dovoljnu količinu inkriminirajućih dokaza koji bi ukazivali na osnovanost sumnje u počinjenje krivičnog djela. I komentatori sa Klixa zapamtite: SUD SUDI I SVOJE ODLUKE DONOSI NA OSNOVU PREDOČENIH MU ČINJENICA I DOKAZA, A NE NA OSNOVU TRAČA, UBLEHARENJA, I MAHALANJA PO ČARŠIJI I INTERNET PORTALIMA!
ima kvaka kako i sudije idu na ruku pociniteljima kaznenih djela, pa vidjeli smo vec kako padaju presude zbog raznih proceduralnih propusta tijekom procesa...jel i za to krivo tuziteljstvo? Mislim da su oni u sprezi tko ce na koji nacin doprinijeti da optuzeni ne bude i osudjen.
pa zato Arma postoje pravni lijekovi (žalba), pa postoji mogućnost osporavanja sudske odluke u drugostepenom (žalbenom) postupku. Pravo na žalbu je jedno od osnovnih ljudskih prava i postulata pravne države, a da ne govorim o pravu na pravično i nepristrasno suđenje. Očekivati da se nekome ko je proglašen krivim po nepravosnažnoj presudi zabrani pravo žalbe je jednako pravnoj praksi zemalja poput Sjeverne Koreje. A mi ipak stremimo nečem drugom, zar ne. Ako neka presuda "padne" na drugostepenom sudu, to ne znači da je sud u prvom stepenu namjerno donio nepravilnu odluku. Ja ne ideaiziram naše sudove, daleko od toga, i tamo kao i u svim sferama našeg društva ima i korupcije i nesposobnosti i neodgovornosti, ali generalizovati stvari nije nikada dobro, a na brdovitom Balkanu glavna mantra je generalizacija svega i svačega. Sudije su ljudi od krvi i mesa, nisu nepogrješivi, nisu kompjuterski programirani da ne griješe, a slažem se da i oni trebaju odgovarati nekome za svoj rad ili nerad.
Pa zna se da Tužilaštvo mora podnijeti takve dokaze, da na sudu nemogu pasti. Ove razne ptice iz tužilaštva prave optužnice koje padaju i kada ih Sud i advokati odbrane samo pogledaju. Dobro plačen tižilački posao sa više strana!
I znate sta je jos cudno,za siromasne odmah imaju svi dokazi,a za bogate jedva i mjesec dana pritvora,jedva!!!!!
Mislim da ovdje veliku ulogu igra politika,i na Sud i na Tuzilastvo!!
TUZILASTVO - NAJVECA GRUPA NERADNIKA U DRZAVI !!!!!!!
Ne postoji korumpiranija sfera ovog drustva od pravosudja. Svi vidimo sta se radi godinama. Dovoljno je da jedno od njih povrijedi pravila postupka i slucaj je odbacen, vracen i sl. A onaj ko napravi takvu gresku ne odgovara, a za takve stvari bi trbao ici na robiju. Rade jako odgovoran posao i jako dobro placen posao, tako da bi i odgovornost tj sankcije za nerad i greske trebala biti jako velika.
A lopovi se smjeskaju
dodao bih, sa plakata.
Dobro su im i rekli. SIPA sama od sebe pravi igranku u zadnje vrijeme.
Kao da ispadne da radi,a nista ne radi!!
"Sud BiH kritikuje Tužilaštvo" U ovakvom izgovoru ne da se neičitaje Suske i Tužilačke pogreške nego političko prepusavanje sa državnom pozadinom negiranja i omalovažavanja države od koje svi dobro žive a naočigled građana, ovo što se dešava je iznad prava i zakona a to je politika.
Sta ocekivati, kad je to posten pravnik koji zna sta radi postao sudija ili tuzilac, da ga politika tu nije ubacila. Ko se imalo razumije u pravosudni sistem BiH, zna da su vecina istih hrpa debila. Nista dobro ni od jednih ni drugih ocekivati
A i ko ide na Pravo?? Onaj ko ne moze na Medicinu,ET,Arhitekturu,pa ni Ekonomiju!! Realno,samo slabiji srednjoskolci,i onda oni dijele pravdu,ma daj molim te,cccccc
Šta je ovo?! Ja li mi ovdje prisustvujemo javnom suđenju SUD-TUŽILAŠTVO? Ko se ovo sa nama igra? Poslije slijeda događaja, vidi se da je očita namještaljka za javnost. Strahovito mi je zaparalo oči: "Na kraju saopćenja za javnost iz Suda BiH oštro poručuju: "Bilo bi dobro da Tužilaštvo BiH, umjesto što javnost kontinuirano obmanjuje svakodnevnim saopštenjima, snagu i energiju usmjeri na temeljito provođenje istraga, primjenu važećih zakona i edukaciju državnih tužilaca." EDUKACIJU DRŽAVNIH TUŽILACA??? Pa zar nisu edukovani iz ove oblasti? Ovo je ogromno je ovo poniženje i za tužioce i za Sud, a posebno je poniženje za građane, za cijelu BiH! Valjda će se ovaj ping-pong nastaviti. :(
najveća korupcija je upravo u sudstvu i tužilaštvu, na sramotu neka im je i jednima i drugima.
A sve to ide iz naseg dzepa!
Hebem vam kućnu listu!
tuzilastvo laze ..grubo receno...jer ne mogu dokazati nista...osim sto na tu sumu o kojoj se prica nije uplacen porez na dobit..osim toga to su privatne firme i njihov je problem da li su ugovori stetni ili ne ..da pojasnim, da su drzavne firme onda bi bilo nesto drugo i bilo bi mozda neke osnove dokazivati stetnost ugovora ..sto znaci tuziteljstvo se ne zna ponasati u tim situacijama tj. ponasa se se prema privatnim firmama kao drzavnim.....
ha,ha lakrdije od države. Pa ovo nema u Burkini Faso da se sud i tužilaštvo ovako prepisuju. Ko guske u magli. Smijurija od suda i tužilaštva, ha,ha...
Sta vi ocekujete od tuzilastva u kojem radi pokajmacena i pticurina,dokazano im korupcija a oni i dalje rade umjesto da budu u zatvoru.Ono sudjenje turkovicevoj ekipi je kao komedija slobodno neki reziser da sastavi one snimke i proda stranim tv kucama kao komediju.