Sud BiH objasnio, za neuspjeh u ovom krivičnom predmetu krivo je Tužilaštvo BiH, jer nije prikupilo dovoljnu količinu inkriminirajućih dokaza koji bi ukazivali na osnovanost sumnje u počinjenje krivičnog djela. I komentatori sa Klixa zapamtite: SUD SUDI I SVOJE ODLUKE DONOSI NA OSNOVU PREDOČENIH MU ČINJENICA I DOKAZA, A NE NA OSNOVU TRAČA, UBLEHARENJA, I MAHALANJA PO ČARŠIJI I INTERNET PORTALIMA!
ima kvaka kako i sudije idu na ruku pociniteljima kaznenih djela, pa vidjeli smo vec kako padaju presude zbog raznih proceduralnih propusta tijekom procesa...jel i za to krivo tuziteljstvo? Mislim da su oni u sprezi tko ce na koji nacin doprinijeti da optuzeni ne bude i osudjen.
pa zato Arma postoje pravni lijekovi (žalba), pa postoji mogućnost osporavanja sudske odluke u drugostepenom (žalbenom) postupku. Pravo na žalbu je jedno od osnovnih ljudskih prava i postulata pravne države, a da ne govorim o pravu na pravično i nepristrasno suđenje. Očekivati da se nekome ko je proglašen krivim po nepravosnažnoj presudi zabrani pravo žalbe je jednako pravnoj praksi zemalja poput Sjeverne Koreje. A mi ipak stremimo nečem drugom, zar ne. Ako neka presuda "padne" na drugostepenom sudu, to ne znači da je sud u prvom stepenu namjerno donio nepravilnu odluku. Ja ne ideaiziram naše sudove, daleko od toga, i tamo kao i u svim sferama našeg društva ima i korupcije i nesposobnosti i neodgovornosti, ali generalizovati stvari nije nikada dobro, a na brdovitom Balkanu glavna mantra je generalizacija svega i svačega. Sudije su ljudi od krvi i mesa, nisu nepogrješivi, nisu kompjuterski programirani da ne griješe, a slažem se da i oni trebaju odgovarati nekome za svoj rad ili nerad.
Prikaži sve komentare (71)