BiH
100

Studentski bazar u Sarajevu odlično posjećen, cijene od tri do 30 KM

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu upriličio je danas na Trgu oslobođenja - Alije Izetbegovića u Sarajevu novo izdanje Studentskog bazara UNSA 2014.

Nakon uspješno organizovanih i dobro posjećenih prethodnih Studentskih bazara, kreativni studenti su ponovo dobili priliku predstaviti svoje rukotvorine (nakit, torbe, magnete...) po povoljnim cijenama i na taj način afirmirati svoje talente i obradovati posjetitelje.

Studenti su se potrudili da kreativnim rukotvorinama proslave dolazak proljeća, a posjetitelji su ih na najbolji način u tome podržali, kazala je za Klix.ba koordinatorica projekta Dalila Zeljković.

"Već sada možemo reći, iako bazar završava danas u 17 sati, da je odziv posjetitelja vrlo dobar. Mnogi od njih odlaze sa kesicama, a od studenata saznajemo da su zadovoljni prodajom svojih rukotvorina. U ponudi je najviše nakita, zatim nekih posebnih kutija, albuma, čestitki, torbi i magneta, a cijene su veoma pristupačne i kreću se od tri do 30 KM", kazala je Zeljković, dodajući kako sav prihod od prodaje ide direktno studentima.

Ona je dodala kako je ovo prvi u nizu studentskih bazara u Sarajevu ove godine, te da ih u 2014. u planu imaju ukupno deset.