BiH
0

Studenti potpisali ugovore za stipendiranje iz Napretkovog fonda

FENA
Hrvatsko kulturno društvo (HKD) "Napredak" organiziralo je u Galeriji "Gabrijel" Kamernog teatara 55 u Sarajevu potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata iz Napretkova fonda "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2012./2013. godinu.

Na svečanom potpisivanju bili su predsjednik HKD-a Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić, dopredsjednik toga društva Jakov Gavran, članica Napretkova Nadzronog odbora Venka Zorić i povjerenica za stipendije HKD-a Napredak Kristina Udovičić.

Iz Napretkova fonda za stipendiranje "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" ove je godine dodijeljeno sedam stipendija od po 1.000 maraka i 31 potpora od po 500 maraka.

Ove godine na konkurs se prijavilo više od 100 kandidata, a stipendije su dobili studenti koji studiraju u Sarajevu (9), Mostaru (12), Tuzli (4), Osijeku (2), Splitu (1), Rijeci (1) i Zagrebu (8). U tu svrhu izdvojeno je 22.000 maraka.

Predsjednik HKD-a Napredak Franjo Topić čestitao je svim studentima na dobivenim stipendijama i potporama te im zaželio uspjeh u daljnjem radu. On je podsjetio da su osnovni kriteriji za dodjelu stipendija bili uspjeh studenta, ali i njihovo socijalno stanje.

Mons. prof. dr. Franjo Topić na kraju je uručio i prigodnu nagradu studentima s najboljim prosjekom Ireni Nikić s Univerziteta u Sarajevu (Muzička akademija), jednoj od tri najbolja studenta, a nagrade preostalim: Marijanu Đuzelu sa Sveučilišta u Zagrebu, (Muzička akademija) i Emiliji Pavičević sa Sveučilišta u Mostaru (Filozofski fakultet), bit će naknadno uručene u Zagrebu i Mostaru.