Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne izlazite na ulice, izađite na izbore 2014! :)) Kim Jong-Bake
da izbori mogu bilo sta promijeniti zabranili bi ih...
Samo čekajte izbore svake 2 godine :)
E ovako, da li su ovi studenti svjesni i ljudi koji se bave ovom temom da kantoni u federacije uopste ne placaju za svoje studente sto zive u domovima. Sta treba Kanton Sarajevo pare trositi za ljude iz drugih kantona. Znaci regularno placenje svojih kantona bi vam dovelo domove na neki nivo. Dosta je sto KS vam placa skolovanje a i podatak da ste dosli sa ocjenama iz svojih kantona gdje je kriterij uzas. Niko ne prica o tome. Sarajevski studenti se polomise u svojim gimnazija i upadnu u samofinansirajuce jer nemaju 5,00 iz drugih kantona. Pa i sarajevski studenti su bijeda nisu samo bijeda van Sarajeva. To sto zive medju nama guzonini sinovi ne pravi nas bogatim.
treba sagraditi koji mjerodavan fakultet, dole odakle je najveci privil u sarajevo, pa ih nece toliko nadirati ovdje. a za "placanje" skolovanja KS, ne znam na koje besplatno skolovanje mislis osnovno, srednje? zato jer svako ko nije redovan student, mora da plati, tako da ne znam o kakvom besplatnom skolovanju govoris? guzonjini sinovi su ko? ako mislis na sinove ministara, i predsjednika, tu si upravu, ali gdje ti vidis medju sirotinjom guzonje? ovi sto nemaju ni sta jesti su guzonje?
vi iz sarajeva stvarno ste velika djubrad po pitanju studenata koji dolaze da obezbjede sebi buducnost, niko ne dolazi tebi da otima hljeb iz usta vec sebi da obezbjedi buducnost a tebe nece niko dirati, samo sto ste vi sarajlije iskompleksirani time da vam je grad pun sosona koji drze sve sto je bitno u gradu a vama nista nisu ostavili osim da sjedite u njihovim kaficima idete u njihove bolnice jedete u njihovim pekarama i buregdzinicama itd. Guzica vam teska i odali ste se klosarluku, visite po parkovima i puna vas crna hronika!!!
Ko nije živio u domu na Bjelavama, taj i ne zna šta je jad , tuga i čemer !
znaci kurcenje s nekim luksuznim filmskim festivalima kojeg dobrim dijelom i grad financira..ovo ono a studenti im u ovakvim uvjetima zive..i ona dodju pa se porede sa ZG-om i BG-om....
nisu se nasi studenti ni naucili kupati,koji ce im moj kupatila?
Ovu državu samo mogu povuć penzioneri na demonstracijama. Studenti su sline koje svijet još nije vidio.
Izlaze studenti svaki dan na ulice. Idu na kafu, idu do fakulteta i tako to...
I da se Ekrem nogira iz kuhinje!
udruzenje studenta studentski domova je najveci skup likova koji svojim malverzacijama i naravno preko ledja studenta sebi sredjuju poslove u drzavnim firmama, nije jedan slucaj se desio gdje je predstavnik studenata iz nekog kantona isao na privatni sastanak kao da se dogovori da studenti imaju sta da jedu, i ono nista ne dogovori i iz doma bude izbaceno 150 studenata a taj predstavnik nedugo nakon zavrsenog fakulteta dobija posao u drzavnoj firmi. ovakvih primjera je u SD bilo i previse gdje je gotovo svaki predstavnik gledao svoju guzicu cast izuzecima koji su vodili studente do 201o godine kada je u Nedzaricima bilo vise od 1000 studenata a sad ih je u pola manje!!!
nije problem ali kada zvrse faks neka se vracaju odakel su i dosli ,a ne da ostaju u sarajevu
... ali zato politicari imaju kuce i stanove... i njihova djeca naravno ne zive u nasim studentskim domovima vec studiraju u inostranstvu... :(
pa jbm.mater imate lijepo tuzlu zenicu ,mostar,itdd.ima i tu faxova hoce svi u sarajevo babo proda volove i dunum zemlje i haj u sarajevo.
TAKVI ŠTO IM BABO PRODA VOLOVE UGLAVNOM USPJEŠNO I ZAVRŠE, ZA RAZLIKU OD OVIH SARAJEVSKIH MANEKENA I MANEKENKI KOJE IDU S KAFE NA KAFU.
Kretenu jedan zbog takvih ko ti cijela Bosna mrzi Sarajevo
BITNO JE BITI BOŠNJAK !!!!!!!!!!!!!!!!!
Bitno je je*at ti mater.
SeventhLion Bošnjo tako pokaži kakvi ste vi u SDA. ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
podrska iz dijaspore!
Ne pripadaju drzavnim institucijama.toliko o brizi vlasti za omladinu i buduci narastaj...samo imajte to u vidu i kad budete izlazili na izbore.
gorući problem godinama, a tek iznesen u sjeni pobjede bih nad slovačkom. 'nezavisni novinari' zadovoljili obje strane. i studente i nalogodavce. ne mogu sad baš da se sjetim, jesu li se ovi izabrani direktori studenskih domova bunili kad su, po stranačkoj liniji, birani na ta mjesta? kad znate za ovaj problem godinama, što ste se prihvatali funkcije? da ne bude opet na kraju: "da se ekrem nogira iz kuhinje" najvažniji studentski zahtjev.