BiH
9

FOTO / Stranka Radom za boljitak će plavim autobusom obići 87 općina

Klix.ba
Narodna stranka Radom Za boljitak danas je službeno počela svoju predizbornu kampanju. Predstavili su plavi autobus kojim će, kako kažu, krenuti na put ka boljem sutra

I današnja sjednica ove stranke održana je u autobusu, koji danas obilaskom sarajevskih opština kreće na put širom Bosne i Hercegovine, gdje će obići 87 općina u kojima imaju svoje kandidate za predstojeće Lokalne izbore 2012.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanković Lijanović podsjetio je okupljene novinare da Boljitak izlazi na lokalne izbore sa 1.316 kandidata u 87 općina u BiH, i to u 68 općina u Federaciji BiH i 18 u Republici Srpskoj, kao i u Distriktu Brčko, među njima i 13 kandidata za načelnike opština i gradonačelnike gradova.

"Strategija naše kampanje, radno mjesto, dom, rodna gruda, porodica, a to znači - slušaj srce, spasi radno mjesto, spasi porodicu, spasi dom. Naziv naše kampanje je Plava revolucija. U ovoj kampanji mi želimo obići sve općine u kojoj imamo svoje kandidate i u svrhu toga preći ćemo oko 5.000 kilometara u mjesec dana. Cilj je prenijeti poruku svim biračima na nivou cijele države BiH, jer kao što sam kazao, mi imamo kandidate u svim dijelovima BiH. Želimo prenijeti poruke, prezentirati naše kvalitetne programe, naše kandidate u svim općinama i želimo u svaku lokalnu zajednicu donijeti boljitak. Ovim putem pozivam sve građane da izađu na predstojeće izbore, da sami odlučuju o svojoj sudbini, da ne dozvole da neko drugi za njih odlučuje. Pozivam ih da se ukrcaju u karavan Plave revolucije koji će ih odvesti u bolje sutra, i neka slušaju srce i spase svoje“, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović.