Oštro i na prvu
0

"Stranka kokuza" startala napadom na medije

Piše: Almir Panjeta
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu održana je prezentacija nedavno osnovane Stranke kokuza koja će na izbore 2010. godine izaći na svim nivoima, osim za člana Predsjedništva BiH. Kako je rečeno, ne žele imati kandidata za Predsjedništvo jer zbog diskriminirajućeg zakona svima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi ili Hrvati kandidatura nije dozvoljena.

Predstavnici Stranke kokuza poručili su kako je jedan od njihovih glavnih ciljeva formiranje bosanskohercegovačke nacije.

"Postoje jednonacionalne, multinacionalne i tronacionalne stranke, a mi smo jedina dvonacionalna stranka: stranka Bosanaca i Hercegovaca", kazao je u svom govoru počasni predsjednik Stranke kokuza Almir Čehajić Batko, te predstavio rukovodstvo i članove predsjedništva Stranke. Batko je poželio da se Stranka kokuza što prije ukine tako što više neće biti nijedan kokuz u BiH.

"Pogledajte ove mlade ljude. U svim strankama o mladim ljudima samo govore a nigdje ih nema. Zamislite sutra kad jedna ovakva delegacija ode da predstavlja našu zemlju u nekoj drugoj zemlji", kazao je Batko, govoreći o problemima koji trenutno izjedaju BiH i protiv kojih se njegova stranka namjerava boriti. Istaknuto je kako je stranka u vrlo kratkom roku od formiranja u martu, pa do 21. maja kada je bio rok za predaju prijava, prikupila potrebna sredstva i dovoljan broj potpisa.

Kako je Stranka nova i do sada nije imala priliku pokazati koliko će se zaista razlikovati od postojećih stranaka, u jednom su već pokazali da se mnogo ne razlikuju: napadu na medije. Kao i drugi političari, počasni predsjednik Stranke kokuza u medijima je našao krivca za očigledan propust u organizaciji događaja, kao što i drugi medije krive za sve što nisu, ili što su loše uradili. Veliki dio njegovog govora odnosio se na kritiku medija.

"Pozdravimo Dnevni avaz, Oslobođenje, Večernje novine (više ne postoje op.a), Hayat, Federalnu televiziju... i druge medije koji danas nisu došli. Svi novinari su otrčali ispred Parlamenta da čekaju izjave. To što danas ovdje nema nijednog novinara je jedna velika pobjeda!", kazao je između ostalog Batko okupljenima u amfiteatru nakon čega ih je pozvao da probaju tortu.