Komentari (216)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SSVI VI KOJI BLATITE RAHMETLI KOMANDANTA ALIJU PROCITAJTE KOJU NJEGOVU KNJIGU,OPLEMENITE SVOJU DUSU S TOG IZVORA ZNANJA.INTELEKTUALAC,VRSNI POZNAVALAC UMJETNOSTI,HISTORIJE,SOCIOLOGIJE,RELIGIJA..TO JE BIO ALIJA. I JA SAM ISFRUSTRIRAN DANASNJOM PILITIKOM,KORUPCIJOM,LAZIMA..ALI KRIVITI NJEGA ZA TO JE SMIJESNO..
Trebali ste danas kad ste posjetili njegov grob, ostavili vijenac bijelog luka, jer sotona može doći i sa onog svijeta!
Ilija, nismo mi sujevjerni k'o vi četnici. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dragi moj predsjedniče, Uvijek ću pamtiti tvoje blago lice, Lice koje je ulijevalo mir svima nama tokom ratnih godina. Nadam se da će ubrzo doći generacije koje će se nastaviti boriti za tvoju ideju cjelovite, multietničke Bosne u kojoj će biti mjesta za sve. Neka ti Svemogući podari džennetske ljepote, a nama snage i mudrosti da nastavimo borbu za bolje sutra nas i naše domovine.
BALIYE, DA LI STE CULI DA SE ZELI DORZATI REFEREDNUM U OPCINI LIVNO PO PIANJU PRIKLJUCENJA REPUBLICI SRPSKOJ, A?????? E TO CE PRATITI I OSTATAK HERCEGBOSNE - JER AKO NE MOZEMO IMATI SVOJE, AKO NAS JE VEC HRVATSKA DO TE MJERE UPROPASTILA, ONDA CEMO RADJE SE REPUBLICI SRPSKOJ PRIPOJITI NEGO SA VAMA U SUGAVOJ, ODVRATNOJ FEDERACIJI ZIVJETI!!!!! NIJESTE NITI U STANJU SHVATITI KOLIKO NAM SE GADITE, A SVOJIJEM PONASANJEM SAMO DOPRINOSITE TOME!!!! BALIYE CE OSTATI NA ONIJEH 24% A MI PRISTUPAMO REPUBLICI SRPSKOJ!!! SAMO STO DALJE OD TE STOKE, OD TE GAMADI SUGAVE!!!! EHEHEHEHEEH
herrDather....Prikljucim ti mamu na neku stvar ,jesi li uzeo one lijekove sto ti je psihijatar propisao,nepreskaci terapiju vidim mlatis gluposti
ma vi će te svugdje samo poreze da neplaćate,uskoci,ha ja vazda bi da živite od pljačke,uuussskkoooccciiiiii,naćeraće vas i čede ,neće vas dugo trpiti :p
CIGANIN BURDUS UJDUREVIC, SIN CIGANINA UJDUREVICA STARIJEG KOJI SE PROSLAVIO KRADJAMA PO LICI, DOK MU JE SIN TIJEM ZANATOM SE BAVITI POCEO JOS KAO DJETE KADA JE KRAO IMOVINU SA MRTVIH PARTIZANA, DOMOBRANA I USTASA! U TITOVOJ JUGOVINI U ZATVORU BIO ZBOG MALVERZACIJA SA BAKROM KOJEGA JE U PRAVOME CIHGANSKOME DUHU KRAO I ONDA PRODAVAO, DA BI KASNIJE GOVORIO KAKO JE U ZATVORU BIO KAO POLITICKI OSUDJENIK. PO IZLASKU IZ ZATVORA POCINJE SE BAVITI POLITIKOM I TU PRICU VJEROVATNO VECINA VRLO DORBO ZNADE - DA JE ODUVIJEK BIO PLACENIK KOJI CE ZA NOVAC PRODATI CAK I VLASTITU MATER, PA NIJE NI CUDO STO TAKOVU CIGANSKU SUGU BALIYE KOJE SU I SAMI CIGANJERI KOJI SE PROSENJEM I PARAZITIZANJEM BAVE - OBOZAVAJU!!!!
U HRVATSKOJH ODGOVORAN ZBOG VISE GOSPODARSKIH MALVERZACUIJA OD SAMOGA SANADERA, ALI ZANIMLJIVO NIKADA MU SE NISTA DOKAZATI "NE MOZE ZATO STO SE NE MOZE PRATITI TOK NOVCA" NASICECEMENT, INA, AFERA PATRIA, VISEMILIJUNSKI STANOVI KOJE JE KUPIO U CENTRU ZAGREBA ZA KOJE TVRDI DA JE NOVAC DOBIO OD SVOJEGA PRIJATELJA (POSTO SAM TO OD SVOJE PLACE PRIUSTITI NE MOZE) ASMO SU NEKE OD KORUPCIJSKIH AFERA KOJE SAM JA U NEKOLIKO MINUTA SURFANJA PRONASAO. POLITICKI BALIYANER KAO I OVAJ IZ MOSTARA KOJI SE PREDSTAVLJA KAO "ANTISA" EHEHEHEHEHEHE
Umnobilnice
Svi ovi komentari sami govore u kakvoj zemlji mi zivimo,ovo je ogledalo.
OGLEDALO VAS BALIYA, A? MISLIM NIJE LAKO PODRZAVATI COVJEKA KOJI JE DO SADA U SVOJOJ KARIJERI BIO SVE - OD A DO Z! A POSTOJE I CIGANIN TIME VAM JE I DRAZI JER VAS MNOGO NA SAME SEBE PODJECA, A? EHEHEHEHE
Naravno da se Alija borio ali za koga ? Pa naravno za svoga sina DA BI BIO TO STO JE.)glavonja) Zato nasa Bosna i jeste takva kakva je na zalost.
jedino nekontam sto su ga na kovacima sahranili valjda je trebalo tamo gdje se borio u sefu narodna banke isti paksu ko nofra i slobo aj valjda im je lijepo zajdno u paklu (valjda su ga uspjeli podjelit bez rata)
bijo je on huuurac ovce jalovce ni manje ni više,pa hajte minusa
Alija Alija, da te nije Alija, ne bi ni REPUBLIKE SRPSKE bilo.. Zato Alija, pocivaj u miru, laka ti zemlja Srbine... Zahvalna Srpska:)
"Mislim da spada u one ljude koji su se borili za BiH. Ona sada nije onakva kakvu ju je zamišljao Alija Izetbegović”, pojasnio je Mesić. Tacno Mesicu, borio se za Bosnu i to ne ovakvu kakva je sada, nego muslimanski emirat bez Srba i Hrvata, i dobio nista drugo nego emirat na 24%..
EHEHEH, NAJBOLJE JE KADA MALOUMNI I NEUKI PRIMJERAK CIGANJERA UJDUREVICA ILI KOMSICA, KAO OVAJ MAJMUN PANDZO POCNE O NECEMU TUPITI A NEMA POJMA O CEMU PRICA. EVO TI PA CITAJ STA BALIYA ALIYA PISE NA 19. STRANI SVOGA DJELA IMENA "DEKLARACIJA": A pazi kako se Aljo zaigrao na stranici 19 Deklaracije : "Najkraca definicija islamskog poretka kome tezimo, definira ga kao jedinstvo vjere i zakona, odgoja i sile, ideala i interes,duhovne zajednice i drzave, dobrovoljnosti i prisile. Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke : islamsko drustvo i islamsku vlast. Prva je sadrzina a druga forma islamskog poretka. Islamsko drustvo bez islamske vlasti je nedovrseno i nemocno, islamska vlast bez islamskog drustva je ili utopija ili nasilje". "Prvi i najvazniji zakljucak je svakako zakljucak o nespojivosti islama i neislamskih sistema. Nema mira i koegzistencije izmedju islamske vjere i neislamskih drustvenih i politickih sistema. Polazuci pravo da sam uredjuje svoj svijet, islam jasno iskljucuje pravo i mogucnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom podrucju. Nema dakle laickog principa, a drzava treba da bude izraz i da podrzava moralne koncepte religije"
I SVOJ VRAT BI PREREZAO SAM SEBI SA OBZIROM KOLIKO SI GLUPO GOVEDO!!! STOKO GLUPA!!! EHEHEHEHE
stjepan mesic je veliki covjek, i uvijek je govorio kako jeste.
nije alija kriv sto imamo ovakve levate na vlasti.. on jeste osnovao sda,ali siguran sam da se okrece u grobu kad vidi sta rade ovi njegovi... a realno alije se sjete samo pred izbore.
Predrag Matvejevic, hrvatski filozof “Ja se nalazim među onima koji su branili Aliju Izetbegovića. I ne kajem se. On je previše pošten čovjek i premalo zna lagati da bi mogao izaći na kraj sa lažovima, sa kojima je prisiljen da razgovara i pregovara. Stavljam ga među ljude kojima se ponosim što sam ih branio. On se nalazi u takvoj tragičnoj sudbini, da ne vidim kako bi neko učinio bolje da je na njegovom mjestu.” I sad se nadju neki klinci, i komunjare da blate lik i djelo rahmetli predsjednika!!Cuj Alija dao Srbima pola Bosne - pa Bosnjacima niko nije davao nikakve sanse da dobiju ista na pocetku rata, cak sta vise prijetilo nam se nestankom, a koliko je licemjernom zapadu bilo stalo do Bosne i Bosnjaka najbolje govori embargo na uvoz oruzja tokom cijelog rata - osnovnog oruzja da spasimo gole zivote, a za krupnije i ozbiljnije oruzje neophodno za oslobadjanje cijelog teritorija da i ne govorim!Pa zar vam nije dovoljna samo igra zapada oko Srebrenice draga moja djeco!
I u tim i takvim okolnostima Bosna i Bosnjaci su opstali, zahvaljujuci ovom rahmetliji i sinovima bosanskim koji su nesebicno dali svoje zivote!!Najvise me boli to sto smo mi Bosnjaci dosli u situaciju da nam slucajni prolaznik i njemu slicni vladaju zemljom!! Iskreno se bojim za buducnost Bosne i Bosnjaka sa ovim novim generacijama!
kako je doveo zapad kad mu je taj isti zapad prijetio da potpise Dejton ili ce BiH biti napadnuta, gubis vezu sa realnoscu ili si neupucen, pretpostavljam da si rodjen nakon rata od roditelja komunista, i da i danas imas titinu sliku u dnevnom boravku.
Alija je savjetovao svog sina da ne ide u politiku ,ali nije ga poslusao Bakir,i rezultate imamo nazalost :(
jel znas koja je stranka na vlasti ?
jel ti dedo bio u partiji zato sto je htio ili zato sto je morao ? Bez parije nema stana, posla, hljeba, ljepi komunistcki nerad, a ?
Gospodine Mesicu, nikada necu zaboraviti da ste prvi stali javno na stranu nas Bosnjaka i drzave BiH kada ste rekli da bi poslali vojsku u BiH ukoliko bi neko ugrozio cjelovitost, ali ipak hvala vamNIJE POTREBNO. Danas imamo cime da se branimo a dug je dug i treba mi da im ga vratimo bez kusura.
Nek je rahmet Aliji i svim bosanskim šehidima. A što se tiče njegovom sina, ne bih da komentarišem, dobro se zna kakav je on. Vi koji se žalite (generalno po klixu), na ovu vladu, na sve, vi sami ste izabrali ta govna. Vi isti ste izabrali Bakira Izetbegovića, i sad se žalite i pljujete, ne, nemate pravo, eh, i naravno, dok se vi isti ne promjenite, stanje u državi se neće promjeniti. Ovaj narod ni ne zaslužuje bolje od ovoga stanja.
MESICU POPISAM TI SE U FACU BJEDNICE JEDAN, Koja JE OVAJ MESIC OLOS , DIKOBRAZ. POPISAM MU SE PO SRED GLAVE ,MAJMUNE JEDAN