Oštećeni trolejbusi
67

Šteta duboko razočaran: Malo je dana kada mislim da je sve uzalud, danas je jedan od njih

F. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta oglasio se nakon što su oštećena stakla na tri nova trolejbusa u Sarajevu i iskazao svoje duboko razočarenje.
"Prije sat vremena se desila grozna situacija, kada su kamenjem uništena tri nova trolejbusa. Meni je to nepojmoljivo i nevjerovatno. I meni i svima koji vole ovaj grad, siguran sam. Malo je dana kada mislim da je sve uzalud. Danas je jedan od njih. Nadam se da su putnici sada smireni, vozačima se zahvaljujem na dobrom snalaženju, a policiji na brzoj reakciji i hapšenju počinioca", napisao je Šteta.
Prema informacijama portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersihe Novalić, muškarac je danas oko podneva oštetio tri trolejbusa u ulicama Azize Šaćirbegović, Zvornička i Safeta Hadžića.

On je vozila javnog prijevoza gađao kamenjem prilikom čega ih je i značajno oštetio. Prvi trolejbus je pogodio kod kružnog toka u Hrasnom, zatim je jedan pogodio niže prema naselju Grbavica i treći kod stadiona Grbavica. Sva tri trolejebusa su najnovija vozila GRAS-a koja su kupljena u Bjelorusiji.