Komentari (245)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
diplomirali kod hitlera i krenuli njegovim stopama. danas, oni koji su to radili da li se imalo stide, da li ih je sram?
https://m.facebook.com/pages/Cialdissima-BiH/322663204588967?fref=nf
Prijedor ili Grad mrtvih.30. aprila 1992. godine pocinje tzv."Festival smrti".Jedan od najbrutalnijih zlocina za vrijeme srpsko-crnogorske agresije desio se na podrucju opstine Prijedor.Prijedor je bio vecinski bosnjacki grad.Njegov gradonacelnik Muhamed Cehajic je ubijen na samom pocetku Festivala smrti.Brutalne egzekucije intelektualne bosnjacke elite,civilnog stanovnistva i velikog broja djece odvijale su se u reziji najzloglasnijeg prijedorskog cetnika,ljekara Milana Stakica koji je imao jedva tridesetak godina kada je rezirao Festival smrti.Da se nikad ne zaboravi Prijedor...Tomasica ,Koricanske stijene,Kozarac,Trnopolje,Keraterm,Omarska, Zecovi. 31.maja stavimo bijele trake oko ruke,sjetimo se ubijene djece koja bi bila danas vrsnjaci sa nasom djecom.
"31. maja 1992. godine vlasti bosanskih Srba u Prijedoru izdale su naredbu nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama ili čaršavima, i da pri izlasku iz kuća stave bijele trake oko rukava. Prema zvaničnim informacijama iz udruženja žrtava, u Prijedoru je ubijeno ukupno 3.173 civila, dok je 31.000 ljudi bilo zatočeno u logorima u okolini Prijedora."
Majka Hava Tatarevic iz sela Zecovi kod Prijedora.Toj zeni su ubili 6 sinova i muza u samo jednom danu u proljece 1992.A RS joj je lani ukinuo penziju a drzava BiH nista ne poduzima.Zena heroj koju su svi zaboravili .
Jusuf Kuckovic je prva zrtva u Prijedoru..kako vas nije stid toliko lagati
odes u Prijedor i najmanje 90% pravoslavaca negira da je se ovo uopste desilo, masovna amnezija sta li ... pitas za Tomasicu, Trnopolje i ostala mjesta zlocina oni opet sve negiraju eto kakvi su to ljudi
arcibalde eto recimo da je to istina (mada svak ko je zivio tamo zna da lazes) to opravdava one konc-logore, tomasicu i ostala stratista? fino to ti rezonujes
Srpski nacizam.