Na 11 punktova
7

Stariji građani Općine Ilidža će biti vakcinisani u prostorijama mjesnih zajednica

B. R.
Sastanak o vakcinaciji u Općini Ilidža (Foto: Općina Ilidža)
Sastanak o vakcinaciji u Općini Ilidža (Foto: Općina Ilidža)
Stariji građani Općine Ilidža će biti vakcinisani protiv koronavirusa u prostorijama mjesnih zajednica i to na 11 punktova, saopćili su iz ove lokalne zajednice.

Kako su naveli, načelnik Nermin Muzur je na sastanku sa direktoricom Doma zdravlja Ilidža Džanom Šačić iskazao spremnost za podršku u imunizaciji građana koji imaju poteškoće u kretanju.

Dogovorili su plan i program vakcinacije, pa je tako dogovoreno da se ona vrši u 11 punktova u prostorijama mjesnih zajednica. Sekretari mjesnih zajednica će biti zaduženi da obavijeste građane o terminu vakcinacije.

"Općina Ilidža će osigurati prijevoz za sve one građane koji nemaju nikoga od članova porodice i prijatelja da ih dovedu na lokaciju vakcinacije. Pored službe Civilne zaštite, bit će angažovani i volonteri Crvenog križa Ilidža", rekao je načelnik Muzur.

Dogovoreno je da će građanima, koji su nepokretni i koji nisu u mogućnosti doći u prostor mjesne zajednice, doći tim iz Doma zdravlja i izvršiti vakcinaciju, saopćili su iz Općine Ilidža.