Redaju se reakcije
0

Poljski premijer na originalan način komentirao alkotest ministra: "Lechia 3:0, Kierwinski 0.0"

V. K.
Donald Tusk (Foto: Shutterstock)
Donald Tusk (Foto: Shutterstock)
Poljski premijer Donald Tusk osvrnuo se na današnju situaciju tokom proslave Dana vatrogasaca u Varšavi i tvrdnje da je ministar unutrašnjih poslova Marcin Kierwinski održao govor u alkoholiziranom stanju.
Iako je ministar na društvenim mrežama objavio da je nakon govora pristupio alkotestiranju te da je rezultat bio 0.0, odnosno da nije utvrđeno postojanje alkohola u krvi, brojni predstavnici opozicije tražili su njegovu smjenu.

"Katastrofa je što neko kao Kierwinski služi kao ministar unutrašnjih poslova. To je potpuni kolaps. Žao mi je vatrogasaca. Na njihovom prazniku. Totalni nedostatak poštovanja", rekao je zastupnik opozicione stranke Pravo i pravda Andrzej Sliwka.

Ipak, Kierwinski je naglasio kako je čudan govor na skupu plod tehničkih problema.

"Odmah sam otišao u policiju na alkotest. Rezultat - 0,0. Sve ono što ste čuli na ceremoniji rezultat je tehničkih poteškoća i eha koji se stvarao", poručio je Kierwinski.

Dešavanja u Varšavi svakako nisu mogla promaći ni premijeru Poljske Donaldu Tusku koji je na društvenim mrežama na simpatičan način komentirao situaciju uporedivši alkotest ministra sa današnjim rezultatom poljske teniserke Ige Swiatek te nogometnog klub Lechia čiji je Tusk navijač.

"Iga Swiatek 2:1, moja Lechia 3:0, a Kierwinski 0.0. Magična noć", poručio je premijer Poljske.