Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
rudari su najniži sloj ovog društva i jadnici rade za 600-700 km plate, jedu paštetu i narezak i idu 200 metara pod zemlju, a u EP plate su 1100-1500 km i jedu ćevape, pite, kuhanje i sta god požele i rade na zemlji i u zatvorenim prostorima u vrućini, i kaže ravnopravna država za sve, jest al mohunu ravnopravna. Ravnopravna je onome ko iz nje izvlači max sredstva. Rudari zaslužuju plate kao u EP, jer težak je to hljeb sa 7 kora. SRETNO!!! Hvala!.!
Glasacko tjelo SDA, eh eto vam jesu vas zahebali pošteno.
Žao mi je rudara, al brate seru, čuj smijenili upravnika, što ne smijeniste direktora on je za sve kriv, kakav upravnik i bakraši.
Obustava rada je krivicno djelo?! Vidis ti zakona u ovojj nasoj nakaradnoj drzavi? Jos malo i strajk ce biti krivicno djelo i to tesko. Krivicno djelo treba da bude ne ulaganje u rudnike, poslovanje sa gubitkom!!!
Ne mogu vjerovati da neki imbecili zahtijevaju zatvaranje rudnika. Od čega će živjeti ovi rudari? Vidite da je smanjena proizvodnja i nastaju problemi. Neka se radi, a treba se raditi na usavršavanju rudnika. Nesreća je uvijek bilo i bit će bez obzira na drzavu, vlast i takve gluposti.
1500 km plata i opet kukaju...
Sta ti pricas , sidji ti pa vidi kako je . Cheers
underground @ pa ti si puko. Kakvih 1500 jesi ti budala? Ljudi koji odu u jamu imaju max 900 km plate (500 plate, 350 topli obrok, i 50 ako upisu npr. nadnicu više, ili rade praznik) eto ti bolan bolan, a ja imam one koji rade u rudniku i znam kako im je i vjeruj da nikome to ne preporučuju. Hvala!.!
Ma braavooo! Još je ostao kako kaže kliks "tehniŠki" direktor, samo još njega malo pritisnite, ne odustajte...a onda mudro ;)