Djevojčica preminula u Padovi
0

Srce malene Amine Tahmiščije prestalo je kucati

Piše: A. Dž.
Amina Tahmiščija
Amina Tahmiščija
Jednogodišnja Amina Tahmiščija je izgubila bitku za život koju je vodila od rođenja. Srce malene Amine je prestalo kucati u subotu poslijepodne u bolnici u Padovi, potvrdio nam je njen otac Amir.

Kroz suze i skrhan bolom Amir nam je ispričao da Amina, koja je trebala biti podvrgnuta transplantaciji jetre, nije izdržala iako su je ljekari pripremali za operaciju.

"Imala je jako virusno oboljenje, čak je dva puta iskrvarila. Zbog komplikacija na plućima pripremali su je da je operišu i otklone te probleme kako bi pristupili transplantaciji. U toku priprema za operaciju je preminula", kazao nam je Amir.

Roditelji trenutno sređuju dokumente za prenošenje Amininog tijela u domovinu, a, kako kaže Amir, to bi se trebalo desiti sutra ili prekosutra.

Malena Amina je 13. januara napunila godinu dana. Teška je bila prva godina njenog života i za nju i roditelje, jer je većinu vremena provodila po bolnicama.

Zalaganjem dobrih ljudi koji su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za toliko potrebnu transplantaciju jetre, Amina je početkom februara prebačena u Padovu gdje je trebala biti podvrgnuta operaciji. Nažalost, nije doživjela taj trenutak. Njen oslabljeni organizam se nije uspio izboriti sa jakim virusnim oboljenjem.

Vijest o njenoj smrti rastužila je sve koji su se molili za njeno ozdravljenje. Redakcija portala Sarajevo-x.com izražava iskreno saučešće porodici malene Amine.