Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Očito da je Dražen \"zalutao\" odakle on iz Sarajeva, Povalića, Grbavice i Ilidže tako lijepe u šumi sa ČETNICIMA
@Sarajlija >ti si MEDICINSKI BOLESTAN, zao mi te...potrazi pomoc. samo da ti vratim i to vrlo kratko; ako imas seku nabijem ti je na kurrac, a staru ti necu dirat jer ti je vec krepala, a s tobom pizdoo nema vise razgovora. toliko.
@ cener \"Jedino mozes iskreno vjerovat da ti majka i otac zele dobro, a u takvim okolnostima odlazak poznanika i prijatelja ti ne znaci mnogo - jer stices nove.\" Nemam pojma sta si u zivotu prozivio, kakve su te traume zadesile, ali moram ti reci: ti si MEDICINSKI BOLESTAN, zao mi te...potrazi pomoc.
@Sarajlija >Hoces da kazes kad ti neko od rodbine ili prijatelja ode negdje daleko ili >gluhobilo umre ti ga za sva vremena istog trena zaboravis?? Prije svega respekt za tvoj stav, jer je emotivan - dakle iskren. Ipak, zivjet se mora dalje i nema se vremena za nostalgijom i sjecanjima. Kazu daleko od tebe daleko od srca. Jedino mozes iskreno vjerovat da ti majka i otac zele dobro, a u takvim okolnostima odlazak poznanika i prijatelja ti ne znaci mnogo - jer stices nove. >Dakle, ti bi razbucao zemlju na kojoj sam se ja rodio i za koju sam se ja >borio? heh, Ne bi ja ali se moraju imati rezervni planovi da se ne bi zavrsilo na entitetu od Konjica do Tuzle. Treci entitet je daleko losije rjesenje od potpunog raspada zemlje. > Jesi li siguran da nisi u rodu sa Dodikom ili ovim bradonjom gore??? Nisam jer smo na srecu ja i oni na razlicitim stranama. :) >Od tebe bi bio dobar ratni profiter nisam bio u toj situaciji ne znam. Ne vjerujem.
vidis ga da naocale nosi... edukovan ... samo zivotinja da mu majku j\'bes
@ cener E fakat pricas kao da ti je jos uvijek 14 godina: \"Ne funkcioniram na taj nacin. Kod mene ako nesto prestane postojat, onda to prestane biti i dio mog srca. I sve to za sva vremena. I ma kako to volio.\" Hoces da kazes kad ti neko od rodbine ili prijatelja ode negdje daleko ili gluhobilo umre ti ga za sva vremena istog trena zaboravis?? Fascinantno glupa izjava. \"U okolnostima raspada, ma nema zaljenja, tu sam slicniji srpskom nacinu razmisljanja; uzmi iz raspada sve sto mozes ponjeti.\" Ja sa cet.nikom Dodikom nemam dodirnih tacaka. Ti, koliko vidim, imas. Nego, sreca pa si bio premlad za rat. Od tebe bi bio dobar ratni profiter. I za kraj kazes: \"Bosnjaci trebaju stvarati svoju zemlju i izlaz na more. Ovi ako hoce treci entitet trebaju dati te ustupke da bi ga dobili.\" Dakle, ti bi razbucao zemlju na kojoj sam se ja rodio i za koju sam se ja borio? Jesi li siguran da nisi u rodu sa Dodikom ili ovim bradonjom gore???
@Sarajlija >ti bi svojoj djeci pricao kako je Bosna bila prava stvar, al su je dusmani >sje.bali. Ne funkcioniram na taj nacin. Kod mene ako nesto prestane postojat, onda to prestane biti i dio mog srca. I sve to za sva vremena. I ma kako to volio. U okolnostima raspada, ma nema zaljenja, tu sam slicniji srpskom nacinu razmisljanja; uzmi iz raspada sve sto mozes ponjeti. I u takvim okolnostima Bosnjaci trebaju stvarati svoju zemlju i izlaz na more. Ovi ako hoce treci entitet trebaju dati te ustupke da bi ga dobili. A ovi sto bi se odvojili moraju vratiti djelove gdje su bili manjina 1991 i dati Sandjaku ista prava. Nema plakanja i nema moljenja , ide se dalje s tim sto posjedujes ili sto uzmes.
@ cener Do 90.tih si bio premlad, a od tada si preglup. Zar ne kontas da su do tih prelaznih godina svi na ovim prostorima (narocito u Bosni) bili jugosloveni, a onda je vecina presvrnula na neku stranu. Tvoj otac, tvoja majka, ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji, svi su bili jugosloveni (cast izuzecima-kretenima). Ti nisi jer si bio mlad. Sad, ko je tebe \"navukao\" i na koju stranu vidi se po tvom odgoju. Sta god si, nisi to sam postao, nego je neko dobro uticao na tebe. Kad bi se, gluho bilo, Bosna sutra raspala na neke usrane kantone, federacije ili sl. ti bi svojoj djeci pricao kako je Bosna bila prava stvar, al su je dusmani sje.bali. Jel ti ovo fakat tesko skontat??? Ako jeste onda ti uz mozak nedostaje i dusa. Da bi bio prevtljivac (ili u trendu) moras ispuniti oba uslova. A ja se ne hvalim svojim druzenjem sa oruzjem. Cak mislim da su mi te godine najgluplje potrosene. JNA se raspala, a sto se tice Bosne sad neki balavac pokusava da mi soli pamet umjesto zahvale..
@Sarajlija >Ako si mrzio multi Jugu nisi sposoban da volis ni ovakvu Bosnu, bar ne kao >ja koji sam se za nju borio! ti kao i BIH srbi uporedjujes Bosnu sa jugom, klasicna dodikova i srpska satrologija. A to za koga i za sta i kako si se ti borio , to mozes macku o rep okacit. Iskreno, rezultat te borbe je katastrofalan, valjda je to svima sada jasno. I kazu da nije dobro hvaliti se da si bio pripadnik vojske koja ne dobije rat. A s obzirom na tvoje stavove i takvih poput tebe koji ste bacali cvijece pred JNA tenkove do 1992, niste ni mogli pobjedit.
@Sarajlija nee , Dodik i ti ste slicni i on i ti si ste bili clanovi stranke ante markovica. Ja ta tada nisam glasao jer sam ima 14 god. Uglavnom za mene ste vi jugosloveni najveci problem u BIH. Mada ovi religiozni fanatici su drugi ozbiljan problem. Ali oni nisu tako inteligentni u razbijanju BIH kao sto ste vi koji stvarate smutnju.
Pa sta da se radi, spomenik je u Republici Srpskoj, uostalom, istina o Drazi tek dolazi, nemojte njega sa tim fasistima porediti kao sto su Pavelic, Tompson...
@ census Ti si, prijatelju, fakat prolupao. Ocigledno ti je mozak dobro zarazen uticajem kojekakvih medija koji nas satrase svakakvim glupostima. Elem: - da je te \'91. pobijedila neka normalna opcija (a ne nacionalisti - citaj f.asisti) ne bi bilo onolikog belaja. Il bi ta Juga (u kojoj si valjda i ti zivio bolje nego sad) opstala ili Bosna bila normalna drzava, sa puno vise stanovnika i bez toliko kocnicara. - Ti ili si b.lesav ili si g.lup ko tramvaj kad ne kontas da Dodik nije nista drugo nego klasicni c.etnik. Medjutim, meni ni ti nisi nista bolji. Zbog vas i takvih ova jadna Bosna kaska i za Albanijom. - Sto se mene tice ti si licemjer i dvolican, ali bez dovoljno mozga da to uvidis. Ja sam se rodio u Sarajevu, u Jugoslaviji i sasvim je normalno da sam nostalgican prema zemlji pod cijom himnom su \"ginuli\" i Pape i Piksi i Kindje i Osim i Pancev i Vokri i toliki drugi. Ako si mrzio multi Jugu nisi sposoban da volis ni ovakvu Bosnu, bar ne kao ja koji sam se za nju borio!
dobro hadje, nadjite mu kosti, da se mozemo popisat po njima
@Sarajlija i 1991 su takvi poput tebe zagovarali bratstvo i jedinstvo da bi srbi dobili vremena da preuzimu kasarne i organiziraju barikade. Zelite raspoad Bosne kako bi rekli kako Bosna nije mogla biti drzava te da napravite novu jugu. pricate o nacionalizmu a vi ste daleko najveci nacionalisti. Dodik cijelo vrijeme pominje jugoslaviju, svi ti ekstremi uvijek pominju jugoslaviju. Ti i commi ste isti kao i oni. Jednu pricu naivnim Bosnjama a drugu kad ste sa ekstremnim srbima. Nije nikad problem naci jezik sa pravim srpskim nacionalistima tipa djindjica. Ali s vama jeste , jer imate dvije kontradiktorne price. a sve je tako jednostavno.
THOMSON, u pravu si. Na brenin koncert su se vozili autobusima made in serbia, moci ce iste koristiti kad ceca dodje a i kad se izgradi drazin komplex, isti autobusi ce dobro doci da ga posjete