Čađo naredio
0

Službenici MUP-a RS prekidaju godišnje odmore

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo izdao je danas naređenje kojim se načelnicima centara javne bezbjednosti (CJB) nalaže da odmah prekinu korištenje godišnjeg odmora svim radnicima koji obavljaju poslove izdavanja ličnih dokumenata i da rad na lokacijama za izdavanje tih dokumenata od 3. avgusta organizuju u dvije smjene, a po potrebi i u tri.

Naredba je izdata s ciljem da bi svi građani koji su podnijeli zahtjev za izdavanje putnih isprava dobili pasoš u predviđenom zakonskom roku, rekla je Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

U naredbi je naloženo da se u slučaju nedostatka potrebnog broja izvršilaca na ovim poslovima odmah obavi privremeni raspored potrebnog broja izvršilaca unutar organizacionih jedinica, a po potrebi i unutar CJB.

Načelnicima CJB naloženo je i da lično kontaktiraju sa načelnicima opština i gradonačelnicima radi rješavanja problema nastalih u postupku provjere podataka i dostavljanja potvrde o provjeri identiteta.

Resorni ministar je formirao petočlanu radnu grupu koja će pružiti svu potrebnu podršku svim organizacionim jedinicama radi uspostavljanja sistema za razmjenu podataka, rješavanja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u zakonski propisanim rokovima i saradnje sa Agencijom za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka, dodala je Šoja.