Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro ovaj Gras uopste i postoji,sta im SDa radi 20 godina.
Da li će skupština Kantona raspravljati i o smanjenju plata i toplog obroka članovima vlade Kantona, jer JP Gras je unjihovoj nadležnosti, a loše posluje.
Hoce kako da ne, da je povecanje plata to je OK dogovorili bi se u roku od 15 min, ali nemoj da im se sta odbije. Vlada najveci lopov ikada.
To preduzeće nemogu spasiti ni Titovi zakoni ni poznata solidarnost između firmi koja je bila prepoznatljiva u to vrijeme.
Niko ne smije da kaze istinu da je jedini način da GRAS preživi otpuštanje prekobrojnih radnika i smanjenje plata dok se stvari ne konsoliduju, ovo je sve mazanje očiju.
Uh, ovde radi Segmedina! Najbolja i naj***zovnija poslanica na svijetu!!!
Ona u Srbiji sa dobri dudočki i krasnata facata je najbolja (ne mogu se sjetiti imena). Segmedina je među top 10 ali ona u Srbiji je bomba.
Koja je to? Ova Segmedina, je vrh!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Da im smanjite plate za 10% i topli obrok za 4km ? Ima da strajkuju citav mjesec. Sacekajte bar zimski raspust da djeca ne idu u skole...
Mislim da je više dosta da štrajkuju; čim im zafali para - idemo u štrajk i opet po građanima. Kao prvo, znam ja da radnici nisu krivi ,ali nikada od Vlade KS nisu tražili da se kazni ijedan direktor ili saziv menadžmenta, samo hoće lovu. Kao drugo, nikada nisu građanima isplatili štetu koju su nanijeli svojim neodgovornim štrajkanjem - i tu smo mi krivi koji ih nismo počeli bojkotovati ; jasno smo im i pokazali i dokazali da možemo bez njih kada su nam ukinuli i tramvaje i trolejbuse ! Kao treće , hoćeš da radiš - nećeš , ne moraš to je sistem koji treba primjeniti jer naprimjer u nekom privatnom prijevozniku radnici rade za upola manju plaću - dovoljno je ljudi na birou koji bi radili za te upola manje plaće. I apsolutno mi se dopada tvoj prijedlog @Yahel - smanjiti im obavezno i topli obrok , mislim 12 KM ?! Pa to je cirkus.
Da li si ti mozda procitala tekst :) To nije moj prijedlog niti ima ikave veze sa mnom. Iz teksta.... "Ta hitna sjednica održana je u petak, a naloženo je da sindikati GRAS-a do tada daju mišljenje o prijedlogu rukovodstva za smanjenje plaća od 10 posto i toplog obroka za četiri KM."
Kad je Gras u pitanju (i njegov ubilac SDA) sve je hitno vec odavno...
Znamo da smo propali kolektivno... Skratite agoniju pa da bježimo svi na selo !
Kad su lezihl***vici rijesili neki problem ? Dajte ih na procenat ko ugostitelje pa ces vidjeti kako rade ko singerica mater im hostaplersku...
Jedan Bankrot danas o drugom bankrotu. joj opišah se.
Jedne prilike rekoh: "Dosta je više grantova, subvencija, akvizicija, dokapitalizacija iz džepova građana, ko ne posluje pozitivno, treba da snosi sankcije! Radnici firmi, koje su u većinskom državnom/federalnom/kantonalnom vlasništvu, moraju firme doživljavati kao faktor blagostanja njih i njihovih porodica, a ne faktor koji će im isplatiti plaću s pripadajućim naknadama, bez obzira na stanje u istim, u skladu sa zalaganjem, bit će i nagrađeni i obratno." ..i dalje stojim iza konstatacije...
@problemator Prije svega, matere ti se sjetim, ulojeno govnašce.. Imaš li repliku ili ipak ćeš ostati na gomili neprobavljivih bljuvotina, čekaj, ti u GRAS-u radiš, zato takav stav!?