BiH
0

Skupština KS-a danas ponovo raspravlja o GRAS-u

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo trebali bi se na današnjoj sjednici izjašnjavati o zaključcima koji su formulirani na hitnoj sjednici o stanju u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Gradski saobraćaj - GRAS".

Ta hitna sjednica održana je u petak, a naloženo je da sindikati GRAS-a do tada daju mišljenje o prijedlogu rukovodstva za smanjenje plaća od 10 posto i toplog obroka za četiri KM.

Također, Vlada KS-a je trebala do danas da se izjasni o povećanju cijena subvencioniranih mjesečnih kupona, uvođenju obavezne kupovine kupona za budžetske korisnike, ovlašćivanju revizora da mogu naplaćivati kaznene karte, ali i zahtjevu rukovodstva GRAS-a za finasijskom podrškom za nabavku polovnih vozila.

Nakon što se zastupnici izjasne o zaključcima o za poboljšanje stanja u GRAS-u, trebala bi biti održana redovna decembarska sjednica Skupštine KS-a, a jedna od tačaka dnevnog reda je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Kantona za prva tri mjeseca 2014. godine, budući da budžet za narednu godinu nije usvojen.

Privremeno finansiranje potreba Kantona, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu Kantona Sarajevo, za period od 1. januara do 31. marta vršit će se sredstvima najviše do 1/4 ukupnih prihoda utrošenih budžetom za prethodnu fiskalnu godinu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa kantonalnih javnih preduzeća, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju Programa sanacije KJP "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo.