Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Učiteljica i učenici, ubijeni tokom školskog časa. Šta tu više reći? Kome nije jasno ko je tu kriv, uzalud trošiti riječi. Izmještena, improvizovana škola, obrazovanje kao vid otpora. Opasna su izgleda bila ova djeca koje nisu ni u pubertet ušla. Ovo nije usamljen primjer, nažalost. Bolnice, porodilišta, groblja, sve je bilo strateška meta, jer nikad se ne zna, ali samo sa sigurne udaljenosti. Hrabrost u obliku čelika i eksploziva za uništvanaje žive sile. E ta živa sila su ovdje bila djeca pred školskom tablom. Škola se zvala "Prvi maj", adresa Trg ZAVNOBiH-a. Razne asocijacije na ove pojmove su moguće, ali ove djece i brojne druge zauvijek nema. Ništa patetika, samo doživotno sjećanje i opomena.
Pernica sa Cipelićima podsjetila me na školske dane, vrlo lako, smrt je tih godina mogla stići mene u školi... R.I.P. učiteljici i učenicima. Ne ponovilo se!
a to je...?
uvijek se sjecati, nikada oprostiti!!!
Sve smo mi zaboravili i sve zaboravljamo