BiH
111

Skaka: Moja prošlost je čista, a u mom fokusu je dobrobit građana

FENA
Abdulah Skaka (Foto: Arhiv)
Abdulah Skaka (Foto: Arhiv)
Građani Općine Stari Grad bi trebali glasati za mene jer prvenstveno imam čistu savjest, što znači da je moja prošlost čista i vrlo transparentna. Nadalje, u mom fokusu je dobrobit građana i naredne četiri godine želim raditi isključivo u njihovom interesu, kazao je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika sarajevske Općine Stari Grad Abdulah Skaka u intervjuu za Agenciju FENA.

Moja platforma, dodao je, daje konkretna rješenja za probleme s kojim se svakodnevno suočava svaki stanovnik Starog Grada.

"Uspješan sam poduzetnik i znam kako ostvariti sve što sam obećao. Čast i zadovoljstvo mi je da iza mene stoji Stranka demokratske akcije, koja je već dvije decenije duboko povezana sa Starim Gradom", kazao je Skaka.

Prioriteti naše općine su, istaknuo je, rješavanje gorućeg pitanja transporta, jačanje ekonomije, stavljanje fokusa na pitanja ekologije, bolja elektronska uprava, novi programi formalne i neformalne edukacije, očuvanje tradicije, jačanje turističkih kapaciteta i naravno transparentnost u svakom segmentu rada.

"Moja platforma sažeta je u programu 4e i 4t. Četiri e su ekonomija, edukacija, ekologija, elektronska uprava, a 4t su tradicija, turizam, transport i transparentnost. Svako od ovih pitanja je zadatak koji trebamo hitno rješavati jer su u korelaciji jedno s drugim. Naprimjer, ako riješimo pitanje pasa lutalica, mi direktno utječemo na ekologiju i turizam, ili ako se intenzivno bavimo elektronskom upravom, mi rješavamo pitanje bespravne gradnje, jer ubrzavamo procese rada Općine te direktno radimo na transparentnosti i jačanju ekonomije kroz lakše prilike za investicije i biznis", kaže Skaka.

Upitan o tome koja je njegova poruka biračima, kazao je da bi prvenstveno pozvao sve građane da izađu na izbore, jer samo tako mogu preuzeti odgovornost za svoju budućnost i budućnost svoje djece, što je velika odgovornost.

"Sedmog oktobra svi donosimo važnu odluku. Možda jednu od najvažnijih odluka u posljednje vrijeme. Pozivam vas da zajedno izađemo na izbore i vratimo poljuljano povjerenje u integritet pozicije načelnika Općine. Ne namjeravam mijenjati dresove po potrebi i neću zajedničke zasluge za uspjeh pripisivati samo sebi. Mi ćemo uspjeti zajedno, a ja izdati neću", poručio je Skaka.

Na pitanje koliko novca planira utrošiti u kampanju, odgovorio je da je u njegovu kampanju uloženo puno manje novca nego što su to učinile neke druge stranke u BiH, ali je u njegovu kampanju uloženo puno više ljudskih resursa".

"Smatram da je ova kampanja dokaz da imamo kvalitetne i stručne mlade ljude koji su posvećeni ideji da možemo napraviti velike promjene u općini Stari Grad samo uz veliki trud, rad i zalaganje. Moj tim i ja neumorno radimo, predstavljamo program kroz posjete mjesnim zajednicama, svakodnevno smo na ulicama, koristimo društvene mreže, jer smatramo da nije važno samo govoriti ljudima, već razgovarati sa njima i što je najvažnije slušati ih. Taj trud se isplatio jer uživamo veliku podršku", kazao je na kraju razgovora kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad Abdulah Skaka.

Vezani članci