BiH
53

Skaka i Ajnadžić obišli završne radove 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Klix.ba
Dva dana uoči početka 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić i dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka obišli su novu lokaciju marketa, park Hastahana.

Obojica su izrazili zadovoljstvo urađenim te se uvjerili da se radovi privode kraju i da je sve spremno za svečano otvorenje najljepše sarajevske zimske bajke.

Podsjećamo Coca-Cola Sarajevo Holiday Market se ove godine seli na veću lokaciju, u park Hastahana na području Općine Centar, koja je na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem prepoznala važnost ovog projekta. Podršku projektu tradicionalno je dao i Grad Sarajevo, čiji će čelnik i ove godine svečano otvoriti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Općina Centar i Grad Sarajevo prepoznali su višestruki značaj koji se ogleda u privlačenju turista, u atraktivnom sadržaju za male i velike građane Sarajeva, a po uzoru na sve evropske prijestolnice, ali i u oživljavanju pomalo zapuštene lokacije u centru grada, sa velikim potencijalom.

Organizatori su uvjereni da će Hastahana nakon 39 dana najveselijeg događaja u Sarajevu oživjeti i dobiti sasvim novu, veseliju i kvalitetnije upotrebljivu dimenziju. Također najavljuju da će na 11.000 m2 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market imati mnogo više sadržaja za djecu i odrasle, među kojima se ističe novitet i apsolutna atrakcija Addiko klizalište na 400 m2, koje je besplatno za sve.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a i uz pomoć Grada Sarajeva.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren u srijedu, 7. decembra 2016. u 18:30 sati. Svi građani su pozvani.