GV Grada Sarajeva
0

Sjednica ekspresno završena, bez diskusije o PEP-u

FENA
Za nešto više od sat vremena usvajanjem 11 tačaka dnevnog reda, bez mnogo rasprave i diskusije u Sarajevu je danas okončana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Iako je bilo predviđeno da vijećnici danas raspravljaju o Prijedlogu odluke o transformaciji PEP Društva s ograničenom odgovornosti za prijenos i emitiranje programa Sarajevo u JP "Gradska radio-televizija Sarajevo", to se nije desilo.

Na samom početku sjednice vijećnici su obaviješteni da je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, kao njen predlagač, povukao ovu tačku s dnevnog reda.

"Odlučio sam tako jer je jedan od vijećnika SDP-a bolestan te nije mogao doći na sjednicu, a vi znate da podignute ruke utječu na glasanje. Želim mu brzo ozdravljenje", kratko je novinarima kazao nakon sjednice gradonačelnik Behmen.

Međutim, kazao je da nema razloga da odustane od ove namjere.

Prijedlog odluke bio je na dnevnom redu i prošle sjednice kada nije usvojen.

Vijećnik Stranke za BiH Gradimir Gojer kazao je da mu je nejasno zašto se to desilo posebno zato što predlagač (gradonačelnik) nije dao nikakvo objašnjenje vijećnicima za povlačenje ove tačke s dnevnog reda.

"Mislim da ima važnijih stvari kojima treba da se bavimo, a ne ovim povlačenjem i stavljanjem na dnevni red odluke o formiranju gradske televizije", kazao je vijećnik BPS-Sefer Halilović Mirsad Šabaredžović.

Na sjednici je danas primljena k znanju Informacija o uspjehu učenika u srednjim škola na području Grada Sarajeva u 2008./2009. godini.

Ana Baltić, vijećnica iz Stranke penzionera, kazala je da misli da uspjesi učenika nisu realni te da bi informacija trebala biti drugačije koncipirana.

Vijećnici su danas u javnu raspravu uputili Nacrte odluka o pristupanju izrade Regulacionog plana za tri lokacije u Sarajevu i to "Park-Šuma Mojmilo", "Ciglane" i "Ahatovići".