BiH
38

SIPA otvorila zvanični profil na Facebooku

Klix.ba
Zbog sve veće popularnosti društvene mreže Facebook među svim uzrastima i mogućnosti dodatnog promoviranja rada Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ostvarivanja interakcije sa građanima putem Facebooka, te po uzoru na svjetske policijske prakse, od jučer je uspostavljen zvanični profil SIPA-e na ovoj društvenoj mreži.

Pod korisničkim imenom "Sipa Policija" građani će moći pronaći informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, kao i druge zanimljivosti u vezi sa aktivnostima Agencije. Ova stranica služit će i za promociju SIPA-ine zvanične web stranice www.sipa.gov.ba, jer će se na nju postavljati linkovi koji će prethodno biti objavljivani na službenoj web stranici.

Na Facebook profilu SIPA-e, također će se dodatno promovirati telefonska linija “Krimolovci”, kako bi se građani podstakli da prijavljuju informacije i saznanja kojim raspolažu o planiranju izvršenja ili o izvršenom krivičnom djelu.

Svi korisnici Facebooka moći će “pratiti” profil SIPA-e i na taj način dobijat će obavijesti o posljednim objavama na ovoj stranici. Korisnicima je, također ostavljena mogućnost dijeljenja i lajkovanja objava, kako bi na taj način mogli iskazati podršku SIPA-i u borbi protiv svih vidova kriminala.