BiH
1

SIPA otkrila osobe koje su pokušale ubiti advokata Senada Krehu

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U nastavku intenzivne istrage u predmetu "Lutka", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su Tužilaštvu BiH podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima protiv tri osobe, zbog pokušaja ubistva sarajevskog advokata Senada Krehe.

Pripadnici SIPA-e uspjeli su rasvijetliti i dokumentirati pokušaj ubistva ovog muškarca, koji se dogodio 8.9.2011. godine u ugostiteljskom objektu "Pravda" u ulici Radićeva 4, općina Centar u Sarajevu.

Kako saznajemo, za pokušaj ubistva advokata Krehe osumnjičeni su Bojan Cvijan, Muhamed Ramić i Darko Ostojić.

SIPA nastavlja prikupljanje dodatnog dokaznog materijala, te utvrđivanje veoma složenih motiva za izvršenje ovog krivičnog djela.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva "Lutka" aktivno nastavlja sa radom s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH, te se može očekivati da će se u narednom periodu rasvijetliti i nova krivična djela, o čemu će javnost biti informisana, saopćeno je iz SIPA-e.