BiH
0

Sindikat se ograđuje od medijskih spekulacija o privatizaciji Energoinvesta

FENA
Stav Sindikata Energoinvesta je da će podržati onu ponudu za privatizaciju kompanije koja garantuje najpovoljnije uvjete za radnike i budućnost kompanije.

Sindikat Energoinvesta danas se oglasio saopćenjem za javnost povodom početka procesa privatizacije ove kompanije i medijskih spekulacija u kojima se spominje i taj sindikat.

Nakon raspisivanja javnog poziva za dostavljanje ponuda 6. oktobra sindikat je započeo aktivnosti u vezi s upoznavanjem uposlenika Energoinvesta o raspisanom javnom pozivu.

Dosad je sindikat, kako ističe, upoznat samo s jednim konceptom ponude u kojem su uposlenici pozvani da učestvuju u privatizaciji Energoinvesta d.d. Sarajevo. Taj poziv je stigao od menadžmenta Energoivesta koji je pozvao uposlene da budu dijelom ortačke grupe koja će dati ponudu za privatizaciju dijela državnog kapitala u Energoinvestu.

«Sindikat i svi uposlenici upoznati su o predloženom konceptu», ističe se u saopćenju.

Sindikat naglašava da je spreman za pregovore sa svakim potencijalnim kupcem, te da će dati svoju podršku kupcu koji garantuje bolje uvjete za uposlene i kompaniju.

Dotad, sindikat se ograđuje od svih medijskih spekulacija u vezi s privatizacijom i napominje da je spreman odgovoriti na sva pitanja i nejasnoće i putem medija javnost upoznati o stavovima radnika Energoinvesta.

Sindikat Energoinvesta se također ograđuje od svih dosadašnjih istupa u medijima neodgovornih pojedinaca koji su izazvali negativne reakcije u javnosti.