Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodo iz Sinikata. Obiđite ljude na terenu, kao što vam je to i obaveza i da vidite u kakvim uslovima rade (ne samo sada kada su velike vrućine) nego i kada je normalno.. Iz kancelarija se ne može uticati niti na radnike, a niti na poslodavce, već samo konkretnim primjerom i pokazivanjem da vam se stalo do radnika, a ne samo dekelarative podrške i saopštenja. Stavite se već jednom u stvarnu zaštitu radničkih prava.
heheh i ovaj Sindikat je bas smjesan jbt.I oni odjednom izadzu u javnost ja reko zovu na generalni štrajk da okupe 500 000 na ulice da se stane u kraj ovom kriminalu kad oni Vrucina prepisuju od prosle godine heheh ko red je i ove godine da se oglasimo kad je vruce.Bajramoviću skupi tu svoju elitu oko sebe pa na Drivušu.na tunel Vjenac na auto put gdje radnici ginu da zarade a neda im se gdje nemogu knjizice da ovjere da se lijece,gdje nemaju PIO-MIO uplacen po 15 godina.mani se ti vrucine znas sta ti je posao.Naravno ako smijes od ovih nadredzenih ipak kako Babo kaze hehehe.
Upravo tako. Još jedno od mnogobrojnih saopštenja i javljanja da su živi, a u suštini ništa konkretno, valjada misle da su njihova saopštenja prema poslodavcima dovoljno jaka pa misle da su im ona i dovoljna da ih se ovi drugi "prepadnu" i poslušaju. Katastorfa od Sindikata.
Upravo tako. Još jedno od mnogobrojnih saopštenja i javljanja da su živi, a u suštini ništa konkretno, valjada misle da su njihova saopštenja prema poslodavcima dovoljno jaka pa misle da su im ona i dovoljna da ih se ovi drugi "prepadnu" i poslušaju. Katastorfa od Sindikata.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
umjesto da pokrenete generalni strajk za veca radnicka prava, plate, obavezne doprinose vi dajete "meteroloske" obavjesti PRODANE DUSE KOLABO (domaci izdajnici)
Ma evo već vidim brigu radnicima, poslodavci noćima ne spavaju od brige.
Koliko smo puta čuli floskule koje kakvih sindikata tipa "Znate trebalo bi..", "Moralo bi..", "Nije to u skladu sa Zakonom.." i slično! Gospodo, velika je razlika između čina prepoznavanja/definisanja problema i iznalaženja i apliciranja mehanizma za otklanjanje istih! P.S. Postoji jedna stvar, koja me jako iritira, a to su koje kakve strategije borne protiv siromaštva, koje "gutaju" budžetski/narodni novac, a rezultati se mogu svesti na nivo statističke veličine! Niti jedan sindikat ili bilo koja politička opcija nemaju kapacitet niti hraborsti pokrenuti proces izmjene i dopune Zakona o radu s akcentom na zaštitu uposlenika u smislu povećanja minimalne bruto satnice i još važnije, iznalaženje i apliciranje mehanizma usklađivanja rasta minimalne bruto satnice s troškovima života. Raste brutosatnica - raste kupovna moć građana/više sredstava se sliva u fondove na ime doprinosa - raste potražnja - raste prodaja - raste proizvodnja = blagostanje društva, jednostavno!
...balkanac će sve razumjet'...al', ono najjednostavnije nikada...