Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Sivro teški uhlje. i neradnik.
idite u njemačku ionako ste svi preko stele zaposleni , da bar ima kvaliteta kao što ima kvantiteta bilo bi sjajno
Ne znam koliko je javnost upoznata, ali obrazovanje ima ogroman deficit kadra. Nastavnika fizike, matematike, njemackog jezika...itd uopste nema. Vrsi se popunjavanje tih mjesta nekvalifikovanim kadrom, sto ce ubrzo dovesti do toga da nam djeca nece biti osposobljena ni za sta vise od lopate. Tek tada cemo shvatiti zasto je bilo bitno obrazovnim radnicim povecati platu da bi ostali da rade taj posao i da studenti upisuju nastavnicke fakultete.
radi sa 12 učenika prima punu platu i hoće beneficiju.... mrš ... kad smo mi išli u školu a nije tako davno bilo 32 učenika bila u razredu e to je bio nastavnik....
Ovih sindikata i nevladinih organizacija se pravo nakotilo i svi na opcinskim i državnim budzetima.
Samo prosvjetarima uvesti osmocasovno radno vrijeme. Nema kao kuci rasiti pripreme, i ostalo nego sve u skoli. Ovaj posao je raj za uciteljice, 4 casa i kuci a puna plata kao da radi 176 sati u mjesecu.
Sto me vise nerviraju ovi satro ( sindikalisti),svi se bore za radnike, a samo hodaju,supljiraju, piju, jedu...Mi u zdravstvu kakav sindikat imamo dobro imamo hljeba jesti.A ni Sivro nista bolji nije, kao i doticna gospodjica ministrica.
Nije problem,al nek rade od 08h-17 h!Učiteljica radi 4 sata,godišnjeg ko u priči..naše školstvo nije prilagođeno djeci već nastavnom kadru.
A ZASTA DA BUDETE NAJPLACENIJI VI STE NERADNICI CEMU IZBIFLATE GRADIVA I TO JE VAS SAMO POSAO A NA RODITELJIMA JE SAV VAS POSAO MI MORAMO DA RADIMO SA SVOJOM DJECOM .TREBA SA SE STIDITE KOLIKO ODGOVORNIH I TESKIH ZANIMANJA IMA A NAZALOST VI STE STIGLI IH SA VASIM NERADNICKIM PLATAMA
Nemojte tako. Moraju štrajkovati, jer njihova plata u poređenju sa poslom koji obavljaju je mizerna. Ipak je njihov prvi posao preodgoj, pa tek onda odgoj malih bića. Vi ste, mislim bar, išli u školu, a kroz napisano bi se reklo da ste samo prošli pored školskog dvorišta. Ako Vi radite sa svojim djetetom, izvinjenje, ali nek' mu je Bog na pomoći. Mizerne plate, zar ne?
Sta se sve obecalo, a osnovno se ne popravlja. Dole Vlada!
Treba zlostavljačima smanjiti, a ne povečati platu. Od osnovne škole, preko srednje i fakulteta.
Pa gori ste vi sto ste povjerovali u to nego ona sto vam je to rekla. Kako ce nastavnik bit placeniji od hirurga, programera, politicara lol. Mogu nabrojat jos 10 zanimanja
Izjednačiti plate nastavnicima stranog jezika i neurohirurzima, a da nastavnici rade do 12,30 jelde Sivro...
hahahahaha znaci uceteljica koja ima 3 casa dnevno treba biti placena u rangu ljudi sa na pr. titulom prof dr med neurohirurg ili slicno. Usput vecina djece izlazi polupismena iz skole
Sviro, opet svira, svi će piti top plaćeni, osim radnika! Treba vam se svima na...... ...er.!
Kako se plate kreću,uskoro će biti policajac biti među top 3 zanimanja.
hahha