Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo sekularna država BiH ima neku šansu za opstanak , a svo ovo vjersko petljanje sa politikom neminovno vodi u podjelu zemlje.
KAZE JARO suština demokratije je kompromis, a nece da kaze da se toga samo moraju pridzavati bosnjaci/muslimani i bosanci, dok drugi kroz taj kompromis sprovode fasizam to je manje bitno, vazno je da je KOMPROMIS i MIRNA BOSNA - srpska i hrvatska
Neće dugo ovo stanje trajati, profesore, pričo ti ili ne.
Oni hoće da se infiltriraju u sve pore ljudskog života, a posebno u školski sustav. Žalosna je činjenica koliko su nam djecu uspjeli zatupiti dogmatskim lažima. Znanje utemeljeno na činjenicama oslobađa ljude isključivosti a ne religije. Prije svega mi smeta njihovo naturanje da po rođenju postaješ automatski njihov pripadnik. Oni jednostavno vrijeđaju ljudsko dostojanstvo tvrdnjama da smo unaprijed za nešto krivi, te da se trebamo moliti apstraktnim likovima kako bi nam bilo oprošteno.
Ma pričaj ti Dr.Josephe šta hoćeš ja znam da je važno biti SRBIN. Uzgred,onaj @ares.kane nek mi produva malo ljubavni mišić !!!
\'\'Mi te Josef pozeljeli nismo, niti smo ti opravili pismo, da nam drzis slovo o pravici, k\'o sto Zapad radi po navici, da nam drzi lekciju o pravdi, a sto rade sve je po nepravdi. Kad se stvari dobro sagledaju, savjeti nam vasi ne trebaju.\'\'
Jucer rodjeni nadobudni tv megafonu, navedi mi JEDNU sekularnu zemlju u Evropi osim Francuske?
Tri pretpostavke, koje mi uzimamo zdravo za gotovo u BiH: 1. Bošnjak, Srbin ili Hrvat u BiH su po automatizmu vjernici, što ne mora biti tačno; 2. Zastupljenost jednih,drugih ili trećih u strukturama vlasti mora biti u skladu sa stvarnim brojem jednih,drugih ili trećih na terenu, čime su automatski manjine diskriminirane, jer kod nas vladati, automatski znači nametati; 3. Veličanje svoje nacije i vjere na račun drugih, pretpostavka nekog eksluziviteta. Iz ovog slijedi da je moja vjera nekako pametnija i bolja od drugih na prostoru u kojem sam u većini. Npr. Hrvat diskredituje Bošnjaka ili obratno, da bi ispao bolji i pametniji, ali za nekoga vani, npr. Njemca svi ispadamo glupi zbog toga. Jedino rješenje je da pojedinac bez obzira na vjeru ili naciju ima jednake mogućnosti da uspije na cijelom teritoriju BiH, ali smo mi mentalno od toga daleko. Umnogome, zahvaljujući vjerskim vođama kojima ovo ne odgovara, ali i našoj dosta niskoj svijesti.
Tacno u Njemackoj CDU kad su izbori spaja se sa CSU izbrajaju glasove na kraju ,a te frakcije finansiraju crkvu u Njemackoj...!
A šta kaže Joseph na npr. njemački CDU? To je ok jel, kad su krščani u pitanju?
Koje vjersko petljanje u politiku? Hajd kad znaš laprdat - objasni? I da, sekularizam također znači nepetljanje antiteističkih pagana kao što si ti u vjeru, kontaš?
Ovaj život je izgubljen... Mene zanima samo dženet !!!
A koga boli k. za tvoje mišljenje, JosePHe?
Očito da je ovo neki žešći UBLEHAŠ!,on kao PRAVNIK da ima iskrenu namjeru da pomogne BiH,tražio bi da se Dejtonski sporazum ukine, jer je on DISKRIMINATORSKI!
sekularizam znaci odvojiti vjeru od svakodnevnihih drustvenih desavanja, zatvoriti vjeru u crkve dzamije, sinagoge... e tu nastaje problem, nisam ja vjernik samo kad sam u vjerskom objektu, vjera je stil zivota i ako je odvojimo od svakodnevnih drustvenih aktivnosti gubi smisao, jadna je ta drzava koja se ogradi od vjere
Celavi, sve ste nam ovo vi zas*ali. Nama je najgore kad nam vi pametuje te. Noga klempavi.