BiH
26

Šepić: SDA ne pripada uskim interesnim grupama da je koriste za svoj privatni interes

Piše: Er. M.
Senad Šepić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Senad Šepić (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Pored Šemsudina Mehmedovića koji je žestoko kritikovao način rada vrha Stranke demokratske akcije (SDA), čiji je i sam član, oglasio se i drugi zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Senad Šepić koji je poručio da SDA ne pripada uskim privatnim grupama nego ljudima i svim članovima.

Ne stišavaju se reakcije nakon izjave predsjednika SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića na jučerašnjem ročištu kada je rekao da je dogovorio s vrhom SDA da on bude zajednički kandidat SBB-a i SDA na izborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH.

Šepić podsjeća da već duže vrijeme zagovara demokratizaciju SDA i omogućavanje Statutom da rukovodstvo na svim nivoima biraju svi članovi i da o najvažnijim funkcijama i kandidaturama u ime SDA odlučuje članstvo iz cijele zemlje.

"Da to imamo, ovakve bi situacije bile nezamislive. Jer, stranka pripada ljudima i svim članovima i ne mogu uske, interesne skupine privatizovati cijelu stranku i koristiti je za svoje privatne interese. Tako se ne može izgraditi snaga i pokrenuti društvo da razvijamo i mijenjamo zemlju", stav je Šepića.

On dodaje da je SDA potrebna otvorena rasprava i spremnost na reforme i unutrašnje promjene koje će vratiti vjeru u zajednički projekat važan za naš narod i zemlju i vjerujem da imamo snage za takve korake.

"Ako se hoćemo boriti za evropsku BiH, moramo imati snage izgraditi demokratsku i modernu, evropsku SDA u kojoj odlučuju članovi i gdje se poštuje volja birača, u kojoj postoji povjerenje u izborni proces i gdje se afirmiraju rad, rezultat i akcije za opće dobro, a ne poltronstvo, slabost, interesne grupe i negativna selekcija. Vjerujem da imamo snage za takvu akciju i da većina članstva i građana naše zemlje to od nas očekuje", zaključio je Šepić.