Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a zar pitanja državne granice nisu u rejonu države (tj. VM i predsjedništva) a ne sranja od entiteta?
Toliko te boli?
Jinxie : treba biti korektan! Bosnič kaže da je Sutorina "... i pitanje RS" Dakle, BiH a budući da je to kod Trebinja još za ove u entitetu to ima još veći značaj. A da je to državno pitanje svjedoči sam Bosnić, citiram ga: ""Vjerujem da će javna rasprava koja se organizuje preko Ustavnopravne komisije PSBiH iznijeti sve činjenice i da ćemo svi zajedno biti u mogućnosti da zaključimo šta je to najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru..."
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bosic je korektan sa ovom izjavom jer izmedju ostalog prvo potencira BiH ali naravno i RS jer dolazi iz RS-a. Medjutim i da dobijemo Sutorinu to je novi dio teritorije i apsolutno ne mora da znaci da bi automatizmom pripala RS-u jer bi se razhebao omjer 51:49. I da granice sa susjednim drzavama si drzavne a ne entitetske
Ja bih ipak zamolio Bosica da ostane i dalje nezainteresovan za poslove Drzave BiH. To je teritorija BiH a Entiteti su samo lokalna teritorija koja je pod zastitom Drzave. Danas naziv " Republika " nosi svaka silom stvorena teritorija . Ma neka vas u BiH pa makar se koprcali ko ribe na suhom.
Nije pitanje ni RS ni FBIH jer su obe nakaze stvorene kojekakvim ugovorima i definirana je teritorija. Sutorina moze samo pripasti drzavi a ona ne mora (i nije) biti sastavljena samo od 2 entiteta.
Pa ako bi se povratila Sutorina, po automatizmu bi se i Crnoj Gori vratila teritorija koja je za Sutorinu mjenjana, a koja je danas u RS, sto znaci da bi Sutorina isla u RS. Kao dio RS, ona bi bila i dio BiH, e sad je druga stvar sto Bosnjaci imaju kompleks pa im je osjecaj da je nesto manje srpsko ako je disktrikt a ne u RS.
Bosić pokušava dobiti podršku iz Srpske. Naše uređenje je čudno jer pitanje granica i spoljne politike je na državnom nivou koje odluke donosi na osnovu konsenzusa entiteta. Kada se glasa o Sutorini u parlamentu trebaju glasovi iz Srpske pa Bosić hoće da to osigura ili u slućaju odgovora NE prikaže Dodu kao izdajicu Srpstva jer je direktno oštetio Srpsku i Srbe u Trebinju. Da ne spominjem kakve će reakcije izazvati kod SPC ako kaže NE. Gligorije zna biti nezgodan.
Zasto je to pitanje RS-a kada ionako ne bi Sutorna postala dio RS-a nego bi postala DIstrikt, kao sto je Brcko. omjer Federacije i RS-a mora po ustavu ostati 51-49 tj, to nije pitanja Entiteta RS-a, to je pitanje Drzave takoder jos nesto, zar se za drzavne granice ne pita vijece ministara i predsjednistvo??
jeli Sutorina ili Cutopiha ?
AS: Evo ti gramatička, dakle, zagonetka o pismenosti: jeli - je li ili jeli? Kad pogodiš onda nastavi pisati nazovi komentare...
Kretenu CETNICKI, Bosna je bila i jos uvijek je DRZAVA, cak i po DEJTONSKOM ugovoru. Jednom cetnik, vazda cetnik. E nece moci ove noci.
I KOSOVO JE SVRBSKA ZEMLJA MAMICU TI VLASKU GENOCIDNU
"Varta zastava" nije nasa, nasi su ljiljani a ja svake godine prodjem kroz Banja Luku sa liljanima na i u autu. Doddjiti sa cetiri "c" u Krajinu ako smijes. I znak rs smo vam srusili izmedju Bosanskog Novog i Bos Otoke. Zao mi je ali morate zivjeti u Bosni sa nama ili ce vas nestati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bosicu polizi mi jaja i ne diraj crnu goru. okreni se ti bosni i sagledaj pro leme u svojem dvoristu .
Jesu li ti jaja jedini argument kritike. Ako jesu, onda misliš medjunožjem a ne mozgom.
Bosna ne dira CG nego traži svoje tj. ono što je CG okupirala. Ukratko odj... kad ne znaš o čemu se radi.
Čuj stručnjaka, jel trebaš biti stručnjak da uzmesš kartu iz 41. godine i da vidiš da je Sutorina bila bosanska. Tek vidim sad koliki ste vi političari idioti i koliko se samo hrantie nacionalizmom FUJ!
Da i onda odemo sve do kraja i na kraju smo svi mi Allahovi i njemu cemo se vratiti :) Koliko je god bila srpska i hrvatska toliko je i Srbija i Hrvatska bila pod vlascu Bosne, Sandzak itd..itd..
I da srbi imaju izlazak na more hahaha
To ti je sve crnogorsko i ti ti srbi nose crnogoske pasose elem nemate mora. I ova sutorina je BiH jedino imate izlazak na dunav.
....."uvijek su dva magarca bili pametniji od jednog čovjeka", prema tome ovom sporu se treba pristupiti ozbiljno, mirno i uz uvažavanje strana u istom, i to na svim nivoima u BiH vlasti. spor treba rješiti "što prije to bolje" i zauvijek.
kakva dva magrca... dosta jedan ... kurtečajić je jedini koji o tom smije pričat :-)
Sutorina je Herceg Bisna
kakvi stručnjaci ... kurtečajić je jedini koji o tom smije pričat :-)